Azi au dreptate consilierii liberali!

Azi, 17 decembrie, la şedinţa extraordinară a consiliului municipal, orice consilier local care va vota pentru majorarea bugetului echipei de handbal este un inconştient şi un nesimţit. În primul rând este nesimţit faţă de toţi salariaţii din administraţie, din învăţământ şi din sănătatea din Vâlcea. Apoi este nesimţit şi faţă de toţi jurnaliştii din judeţ. Bugetele tuturor ziarelor din judeţ pe acest an, împreunate, sunt mai mici decât bugetul echipei de handbal care deja a mîncat anul acesta 23 de miliarde de lei.

Liberalii se opun acestei risipe de ban public şi de data asta au dreptate. Nişte neştiutori din presa locală tot scriu că există riscul să se destrame echipa şi că jucătoarele devin libere de contract dacă nu îşi primesc salariile restante.
Numai că la ele salariile sunt nesimţit de mari comparate cu salariile celor de la ETA, Pieţe Prest, ADP, Filarmonică, Teatru. Păi dacă vor să fie colegi cu intelectualii şi muncitorii acestui oraş să accepte salarii asemănătoare. Sau să plece acolo unde există ban privat.
Oraşul ăsta poate trăi liniştit fără echipă de handbal. Şi poate trăi la fel de bine dacă echipa câştigă sau pierde un meci. Dar oraşul are nevoie de multe alte lucruri. Inclusiv de încurajarea sporului, dar nu la acest nivel.
Deci voi cei din consiliu local, dacă votaţi această aberaţie duceţi-vă apoi la salariaţii voştri (unii aveţi firme), la colegii de muncă, la vecinii de bloc sau de cartier şi spuneţi-le ce aţi făcut cu banul public!
Lăsaţi-o dracului de politică şi de partid! Mai votaţi măi şi după logica bunului simţ. Nu mai votaţi ca o turmă fără să gîndiţi şi fără să vă gîndiţi la cei care trebuie să trăiască în acest oraş de provincie cu un salariu minim! Dar cu preţuri uneori mai nesimţite ca în Capitală!
Şi încă ceva mari creiere ale oraşului ce sunteţi:
Dacă le daţi azi bani în plus ce se va întîmpla peste trei luni când vor fi iar restanţe? Va trebui să daţi din nou alte miliarde la această echipă care pare o gaură neagră unde orice sumă aruncată din buget este insuficientă!
„Este o tensiune la echipă, nu o putem nega. Am încercat să le motivez pe fete la fiecare antrenament, că avem promisiuni că îşi vor primi salariile. S-au pregătit bine şi sperăm ca următoarea şedinţă de Consiliu Local să aducă şi rectificarea de buget şi jucătoarele să ajungă la zi. Fetele vor să rămână la Vâlcea, dar trebuie să vă gândiţi că vin sărbătorile şi handbalistele nu au bani. Dacă nu se rezolvă, oricare jucătoare poate alege să plece, să facă ce e mai bine pentru familia lor”, spune antrenorul HCM, Constantin Ştefan.
Deci fetele nu au bani? Cum mama naibii nu au că unele au încasat lunar salarii mai mari decât au pe un an de zile funcţionarii din primărie? Câţi bani le trebuie, măi Ştefan, fetelor astea? De ce nu se duc ele să ceară aceşti bani cui are nevoie de ele, nu râmnicenilor? Voi chiar nu înţelegeţi că nu este logic, nu este corect să plătim toţi din oraş taxe şi impozite ca voi să aveţi nişte locuri de muncă atât de bine plătite, plus cazare, plus m\ncare, plus medicamente, plus atâtea altele? Cum să ne facem noi copiii să înţeleagă că este important să meargă să urmeze o facultate, să ajungă profesori, doctori, economişti, ingineri, când ei văd că profesorii, doctorii, inginerii şi economiştii plătesc taxe şi impozite pentru ca handbalistele să câştige zeci de milioane de lei pe lună?

Traian GUMINSKI