Daniela Oteșanu (PSD): “Spunem NU energizantelor pentru minori”

Daniela Oteșanu (PSD) afirmă că azi, 20 februarie a.c., este o victorie a Camerei Deputaților care a adoptat un proiect de lege ce le interzice minorilor accesul la băuturile energizante.
Legea prevede totodată interzicerea comercializării acestor băuturi în incinta instituţiilor de învăţământ şi sancţionarea, cu amenzi de până la 30.000 de lei, a celor care le vând energizante minorilor. Proiectul a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 238 de voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi 12 abţineri.

“Prezenta lege are drept scop protejarea sănătăţii populaţiei din România prin stabilirea unor măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populaţie, prin interzicerea comercializării băuturilor energizante sau a derivatelor acestora către minori, prin desfăşurarea de activităţi de informare şi educare a consumatorilor cu privire la efectele consumului de băuturi energizante şi derivate ale acestora asupra sănătăţii.
Deci, spunem NU energizantelor pentru minori! Această lege este o victorie pe care am susținut-o pentru sănătatea minorilor”, ne-a spus Daniela Oteșanu, deputat PSD Vâlcea.