Curățenie obligatorie la liberalii vâlceni

Ce se întâmplă acum în PNL este de fapt o infestare a unei organizații locale cu indivizi ce nu au nimic în comun cu liberalismul.
Pentru că PNL a fost mereu un partid foarte democratic, în care au existat diverse opinii și în care membrii au avut libertatea de a critica colegi și lideri, de a-și exprima ideile, nu înseamnă însă că statutul și bunul simț pot fi siluite de câte ori există o frustrare.
Iar la cei ce au pierdut alegerile în Râmnicu Vâlcea, en fanfare, există nu numai o frustrare, dar și o nebunie de a arunca vina pentru acest eșec exact asupra conducerii județene care nu numai că s-a redresat rapid după pierderea a 15 primari migratori chiar înainte de alegeri, dar a reușit și să câștige bătălii importante în comune conduse de ani buni de primari PSD precum și orașele Drăgășani și Băbeni, pierzând la limită în mai multe localități, cu procente mari și nu așa rușinos cum a făcut Virgil Pîrvulescu și gașca sa.
În mod evident, tânărul președinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, cel desemnat legal de conducerea județeană, prin vot, pentru a conduce organizația până la alegerile interne, vorbim de deputatul Laurențiu Cazan, este aproape obligat să solicite sancționarea cu excludere din partid a tuturor celor ce au achesat la organizarea ridicolei acțiuni de protest din fața sediului județean al PNL.
Nici în cele mai democratice organizații politice nu este permis să aduci asemenea lovituri de imagine și să faci atât de mult rău partidului din care faci parte. Niciun statut nu permite o asemenea destrăbălare publică.
Din informații însă unii protestatari nici nu sunt membrii ai PNL. Aceștia ar trebui notificați că vor fi chemați în instanță pentru defăimarea unei organizații prin uzurpare de calitate oficială. Adică au pretins că sunt membrii ai PNL și sub această funcție au cauzat imaginii liderilor autentici ai PNL Vâlcea.
Dacă printre turmentați se află și oameni ce au fost pe listele de candidați acestora trebuie să le fie retras orice sprijin politic pentru a nu ocupa funcții de consilieri. Toți protestatari, dar și cei ce i-au îndemnat pe alții să facă liberalismul de râs în județ trebuie eliminați din partid. În frunte cu nea Bocșe și cu viceprimarul chiulangiu.
Așa cum albinele acoperă cu ceară, după ce-l înțeapă, șoarecele intrat în un stup exact așa trebuie să facă liberalii care au trudit ani în șir în partid la imaginea acestuia cu cei ce au venit doar să ia din miere … sau din cașcaval.

Traian GUMINSKI