Cum va arăta din toamnă Consiliul Local Râmnicu Vâlcea

Schimbări importante în componenţa Consiliului Local din Râmnicu Vâlcea după scrutinul din 9 iunie, 2024.
Din consiliu nu vor mai face parte membri PER. Deşi au un viceprimar în funcţie – Andrei Gheorghiu şi un deputat ce a candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea, deputatul Ion Marin Lazăr, cei din ADU + Alianţa Dreapta Unită (USR+PMP) au obţinut cu un mandat mai puţin decât a luat USR singur acum 4 ani.
În consiliul municipal acced pentru prima dată reprezentanţi AUR.
Iar numărul consilierilor liberali scade drastic de la 9 la 5 (după redistribuire iniţial fiind doar 4), rezultatul putând fi urmarea modului în care a fost stabilită lista de candidaţi la Consiliul Local de către Virgil Pîrvulescu şi Lucian Pavelescu (în interesul lor, nu al partidului), motiv ce a dus la mari nemulţumiri în rândul liberalilor, o parte din aceştia nevotând această listă şi, după scor, se pare că nici candidatul la primărie.
PSD obţine majoritatea în Consilul Local lucru benefic oraşului care putea fi paralizat de o majoritate toxică ce ar fi promovat doi viceprimari ostili primarului Gutău şi ar fi sabotat la greu proiectele acestuia. Râmnicenii au votat majoritar cu bună credinţă.
Iată împărţirea mandatelor: