Cum se autodistruge USR în județul Vâlcea (analiză politică)

Nu știu exact cum procedează cei din USR în alte județe, dar de la începutul crizei sanitare din România în județul nostru liderii acestui partid au mers din greșeală în greșeală.
A continua să critici permanent pe cei din admistrația județeană și locală care muncesc din greu și în condiții de risc pentru a lua măsurile de apărare a populației, dar și pentru a administra localitățile și a le dezvolta în continuare este o mare greșeală.
Pe plan politic în acest timp nu faci nimic concret. Cei din PSD, din PER, din PNL, au plantat pomi, au făcut acțiuni de ecologie, au găsit voluntari care să facă cumpărăturile bătrânilor, au donat produse alimentare și medicale spitalelor, nevoiașilor și celor aflați în carantină, iar tu, userist, stai pe facebook și înjuri toată ziua și critici.
Și în același timp plătești reclamă sponsorizată pe facebook pentu a -ți face campanie electorală.
Liderul județean al USR, domnul Andrei Gheorghiu, a împânzit rețeaua de socializare cu fel de fel de afișe de campanie distribuite sponsorizat. Deci bani să plătești rețelei facebook să-ți distribuie afișul în care anunți că vei candida la Primăria Râmnicu Vâlcea ai avut și mai ai, dar pentru a ajuta concret pe cineva nu ai.
În afară de reclame electorale liderii USR își fac campanie prin alte afișe în care, ca mari experți în bugete ce sunt, cer fel de fel de lucruri primarilor și președintelui CJ în speranța că cei ce citesc sunt dobitoci și îi vor crede pe useriști mari salvatori și interesați de comunitate.
Un exemplu:
“De aceea, cerem primarilor și șefului Consiliului Județean să dea dovadă de responsabilitate și să rectifice de urgență bugetele locale astfel încât banii destinați inițial pentru asfaltari, borduri, festivaluri și petreceri să fie direcționați către sistemul de sănătate local și județean”.
Domnul Gheorghiu și colegii lui din USR sunt niște farisei sau niște incompetenți fără cunoștiințe fiananciare și administrative, dacă cer așa ceva unor edili.
Primarul și președintele CJ nu pot rectifica bugetul de capul lor, fără un studiu exact. E adevărat că nu vor mai avea loc unele acțiuni culturale etc., dar în același timp la buget vor intra mai puțini bani. Și nimeni nu știe cât de puțini. Mii de societăți comerciale vor contribui cu taxe mai mici având oameni trimiși în șomaj și afacerile închise. Cetățenii vor plăti mai târziu taxele și impozitele pentru că s-a luat măsura să fie prelungită perioada până la care pot plăti fără penalizări. Mai mulți oameni s-ar putea să aibă nevoie urgentă de hrană și apă, au fost investite sume în amenajarea centrelor de carantină.
În primărie funcționari cu experiență în bugete și edilii își bat capul zi de zi să facă calcule, să găsească soluții, iar Andrei Gheorghiu și gașca lui de cusurgii vin pe facebook, critică, încearcă să se facă cunoscuți și distribuie reclamă electorală.
Nu-mi permit să exprim în acest text ce cred eu ca jurnalist despre moralitatea acestor oameni din astfel de momente de criză și nici să-i numesc oportuniști cinici. Dar cei care se duc la vot, cei care vor mai apuca să se ducă, vor ține minte și nu vor uita pe aceia ce au ajutat comunitatea, orașul, județul, nu pe cei ce au încercat să dividă, să răspândească ură și venin, să învrăjbească și să-și facă campanie electorală în plină criză umanitară.

Traian Guminski