Cum să ne alegem corect medicul stomatolog? Cristina Postelnicu, o profesionistă în medicină dentară

Românii cheltuiesc, din ce în ce mai mult ,pentru sănătate. Fie că este vorba de controale legate de probleme medicale oftalmologice, ginecologice, dermatologice sau cardiologice, majoritatea pacienţilor se îndreaptă spre cabinete private, unde taxele de consultaţie şi analize sunt mari.
În medicina dentară aproape că nu mai există servicii decontate de stat sau cabinete în reţeaua statului. Totul este privat. Şi concurenţa în domeniu, ca şi în consultaţiile oftalmologice şi vânzarea de ochelari sau intervenţii chirurgicale pe ochi este mare.
Reţelele de socializare abundă de reclame, presa audio, video şi scrisă la fel. Ne sunt prezentate frecvent clinici de succes, aparatură, medici.
În ceea ce priveşte strict alegerea dentistului şi a cabinetului la care ne adresăm când avem o problemă vâlcenii, trebuie să ştie că raportul preţ-calitate este de multe ori invers proporţional cu mărimea clinicii şi reclama intensivă.
Orice medic care lucrează în o clinică modernă, cu spaţiu mare, aparate superperformante, dotări, săli de aşteptare moderne, personal auxiliar (de curăţenie, asistente, tehnicieni, recepţionere, casierie), trebuie să producă banii necesari pentru salariile acestora şi taxe, banii necesari întreţinerii clădiri, eventual a achitării chiriei acesteia sau a ratelor dacă a fost achiziţionată pe credit, a leasingurilor pe aparatură, bani pentru echipamentul de protecţie, pentru apă, enegie electrică, încălzire, aer condiţionat, materiale de curăţenie, contabilitate şi bani pentru reclama de pe net care cu cât este mai agresivă cu atât costă mai mult.
Toţi aceşti bani plus cei de profit pot fi obţinuţi doar prin două metode. Prima este aceea a tarifelor mult mai mari la serviciile oferite clienţilor decât cele practicate în cabinetele medicale mici individuale. A doua metodă este tratarea unui număr mai mare de pacienţi pe zi de către fiecare medic stomatolog ,adică lucrul în grabă ceea ce înseamnă risc de scădere a calităţii actului medical. În aceste clinici se practică şi chemarea multiplă la şedinţe a pacientului care înseamnă costuri majorate corespunzător pentru pacient. În loc să fi rezolvat în una două şedinţe eşti chemat de 3-4 ori. În concluzie pierzi timp, cheltuieşti foarte mulţi bani şi nici nu eşti sigur că ţi se acordă atenţia necesară şi cuvenită de către medic.
Cea mai logică alegere este aceea a unui medic stomatolog cu cabinet propriu, aflat într-un spaţiu care-i aparţine, cu aparatură bună, studii temeinice, experienţă şi care să nu aibă personal auxiliar pentru a căror salarii să fie nevoit să practice tarife mari.
Şi celor care au nevoie de consultaţii oftalmologice şi ochelari le recomandăm acelaşi lucru pettru că este evident că acolo unde este spaţiu mare, mulţi salariaţi şi reclamă agresivă tarifele sunt pe măsură.
Revenind la medicii dentişti vâlceni recomandăm cabinetele de care am menţionat.
Printre aceştia, unul care merită reţinut este cel situat în strada Ferdinand, nr. 2, din Râmnicu Vâlcea.
Medicul Cristina Postelnicu are competenţe în estetică dentară, medicină dentară şi implantologie dentară, mii de pacienţi trataţi cu succes în peste 13 ani de parctică medicală, un cabinet cochet, bine utilat situat la parterul unei case în care locuieşte, este mereu disponibilă în cazuri urgente, are răbdare, atenţie şi condiţii excelente de lucru. Puteţi face o programare şi telefonic la nr. 0755 696 724. Iar tarifele practicate pentru serviciile medicale sunt mai mult decât decente.

Traian Guminski