Cum m-a convins deputatul Eugen NEAŢĂ să votez în logica binelui!

Realizez un interviu mai lung cu deputatul Eugen Neaţă. Chiar înainte să ne vedem pentru redactarea lui îmi amintesc cum a reuşit acum aproape 3 ani să mă determine să votez pentru prima dată cu PSD. Şi mă întreb dacă va încerca şi de data aceasta să o facă.

Şi a făcut-o! Mi-a readus aminte câtă încredere avea în programul partidului, deşi abia intrase în politică, câtă încredere avea că va face o echipă bună cu ceilalţi parlamentari, că va realiza legi importante nu numai pentru vâlceni, dar şi pentru ceilalţi.
“Au avut încredere atunci atât Liviu Dragnea, cât şi Constantin Rădulescu că voi reuşi să intru în Parlament, chiar dacă eram doar al patrulea pe lista de candidaţi în Vâlcea. Iar tu, alături de alţi prieteni de ai mei, de mii de vâlceni cu care am vorbit în campanie, m-aţi crezut, aţi crezut în mine şi m-aţi susţinut. Corect?”, spune deputatul.
Nu am decât să-i confirm. Şi să recunosc că nu doar că nu ne-a dezamăgit, dar că a fost o adevărată surpriză ajungând cel mai eficient parlamentar aflat la primul mandat. Şi apoi îmi vorbeşte despre candidaţii PSD de acum de la Europarlamentare. Îi ştie pe toţi.
“Vom câştiga aceste alegeri, dar şti ce contează? Contează că fiecare vot în plus pe care îl primim, poate chiar votul tău, poate duce în Parlamentul European încă un om bun, un om de echipă, un om care să facă ceva pentru ţara noastră aşa cum am făcut eu. Un om care să nu fie mânat de ură sau de frustrări, un om care să creadă în programul nostru exact aşa cum am crezut eu! Eu îţi garantez pentru colegii mei, pentru fiecare în parte. Deci dacă ai încredere în mine votează acum, în 26 mai, lista PSD! Celor care m-au votat în 2016 le spun, ca şi ţie, să aveţi încredere în mine şi de această dată şi să votaţi lista PSD!”, mai adaugă deputatul.
Nu v-am dat un răspuns pe loc, domnule deputat. Nici acum trei ani nu v-am dat pe loc! Nu ştiu cum vă vor răspunde ceilaţi prieteni. Ştiu doar că meritaţi din partea mea încrederea pe care mi-aţi solicitat-o. Şi că în cea mai mare parte m-aţi convins încă o dată să votez în logica binelui!

Traian GUMINSKI