Cum îți simplifici viața cumpărând un scuter electric? Ce ar trebui să știu înainte să cumpăr unul?

 

Mașina consumă timp și bani, scuterele pe benzină sunt dificil de întreținut și emit gaze nocive pentru mediu înconjurător și pentru sănătatea ta. Un scuter electric te scutește de multe probleme. În plus, s-a dovedit mai ușor de folosit, silențios și prietenos cu mediul. Majoritatea oamenilor care înlocuiesc mașina sau scuterul pe gaze cu scuterul electric sunt cei care au de străbătut zilnic distanțe dus-întors la job și nu mai vor să piardă timp în trafic mai mult decât e necesar. 

Dacă încă nu ești convins de utilitatea unui scuter electric, te invit să parcurgi următoarele rânduri și să afli cum poți traversa orașul în drum spre muncă într-o manieră rapidă și facilă, grație scuterelor electrice. 

Iată cum te va ajuta scuterul electric să îți simplifici viața:

  • Locul de parcare încetează să mai fie un motiv de stres 

Cel mai probabil orașul tău nu se laudă la capitolul parcărilor subterane sau a numărului suficient de locuri pentru toate vehiculele. E neplăcut să fii mereu pe fugă dimineața, să te grăbești să ajungi înaintea celorlalți pentru șansa unui loc de parcare. Știai că la același lucru se gândesc și restul participanților în trafic în diminețile alea aglomerate? Găsește soluții practice care să îți ușureze viața! 

Dimensiunile compacte ale scuterului ajută la depozitarea și parcarea acestuia inclusiv în cele mai aglomerate parcări pentru mașini. Vei putea parca oriunde dorești. Astfel, diminețile tale vor fi mai liniștite, fără grabă în trafic, nervi și stres pentru locuri de parcare. 

  • Accesibilitate financiară 

Întreținerea unui scuter electric nu ridică prea mari dificultăți. Desigur, costurile de achiziție vor fi mai mari dar în timp, vei recupera investiția datorită consumului mic. Pentru întreținere, facturile sunt reduse atât la combustibil, inspecții tehnice periodice, cât și la eventuale reparații.  

Scuterele electrice se bazează pe baterie pentru o utilizare mai lungă. Partea excelentă este că, aceste vehicule sunt ușor de încărcat iar bateria este adăpostită într-un sistem tip cărucior. Bateria poate fi transportată ușor și se poate încărca la orice tip de priză, fie acasă, fie la job. 

Ce tip de scuter electric e potrivit pentru mine și stilul meu de viața? 

O să îl folosesc doar eu sau am nevoie de locuri suplimentare pentru alte persoane?

Unde mă deplasez cel mai des cu scuterul și în ce condiții voi conduce? Cât de des îl folosesc în medie într-o săptămână? Am nevoie de accesorii auxiliare? Cel mai bine este ca înainte să pornești la cumpărături să faci o analiză a obiceiurilor și nevoilor tale.

  • Confortul 

Este vital să te simți comod pe scuter. Atunci când preferi un anume model, verifică mai întâi dacă e simplu de manevrat. Picioarele trebuie să ajungă lejer la pământ, fără efort pentru a manevra vehiculul ușor atunci când te oprești sau când parchezi. 

  • Bateria  

Bateria perfectă pentru scuterul electric trebuie să fie detașabilă (ideală pentru persoanele care locuiesc la bloc), cu autonomie (în funcție de capacitatea pe care o deține bateria scuterului electric, poți aprecia distanța pe care o poate parcurge acesta) și cu încărcare comodă. Pentru utilizare zilnică, folosește un scuter care să poată fi încărcat în câteva ore sau peste noapte. De exemplu, o încărcare de 6 ore asigură o autonomie de aproximativ 90 km. 

  • Puterea 

Puterea unui astfel de vehicul determină viteza maximă și alte performanțe cu care e dotat acesta. 

  • Alege un design plăcut și practic 

Deși utilitatea practică este primordială atunci când optezi pentru un scuter electric, totuși și aspectul estetic este relevant pentru o experiență de condus cât mai plăcută. Unele modele aduc cu motociclete, mopede sau chiar biciclete.  

  • Experiența 

Există și alți factori care pot influența optarea pentru un model sau altul de scuter electric. De exemplu, ai putea dori un scuter electric cu coș ca spațiu suplimentar pentru depozitarea cumpărăturilor sau a lucrurilor de care ai nevoie în acea zi. Sau te-ar putea interesa o anumită categorie care să includă accesorii auxiliare sau piese de schimb. Pe Dbsolar.ro ai la dispoziție cele mai noi tipuri de scutere electrice, moderne, performante, menite să țină pasul cu cel mai dinamic stil de viață.

Scuterul electric se va dovedi o investiție inteligentă cu efort financiar minim pe parcurs și multiple avantaje de ordin practic, fiind din ce în ce mai folosit pretutindeni. În orice caz, este recomandabil un model care să răspundă nevoilor tale de la cele mai importante și până la cel mai mic detaliu. 

Sursa foto: Shutterstock.com