Analiză sanitară! Criminalul ordin conceput de Raed Arafat a transformat doctorii chirurgi în șomeri de lux

Ordinul Ministerului Sănătății care prevede suspendarea pentru 30 de zile în spitalele din România a intervențiilor chirurgicale care nu sunt urgențe este gândit cap coadă de acest personaj controversat pe numele lui binecuvântat de Allah, Raed Arafat!
Nu este prima dată când sirianul, devenit cel mai puternic român din toate guvernările (singurul care nu-și pierde postul indiferent câți miniștri, premieri și președinți se succed), reușește să transforme sute de medici, de infirmiere și asistente în șomeri de lux. În plină stare de urgență anul trecut sute de saloane stăteau goale, închise, cadrele sanitare de gardă dormeau bine mersi pe lefuri uriașe pentru că nu aveau voie să facă internări, operații tratamente.
Acum mii de oameni au viețile puse în pericol și starea lor de sănătate se degradează permanent asta în timp ce chirurgii stau bine mersi, fără obiectul muncii și lângă ei anesteziști, infirmiere, asistente.
Este nedrept ca cei de la UPU sau cei ce se ocupă direct de bolnavii COVID în stare gravă să cadă epuizați după o gardă și alții la fel de bine plătiți sau chiar mai bine să se umfle de somn la spital sau să se plictisească de atâta frecat menta.
Există și excepții ce arată cât de disperați au ajuns oamenii bolnavi. Sute de pacienți bolnavi cu cancer călătoresc din toată țara spre Cluj deoarece aici managelul Institutului oncologic ”Prof.dr. Ion Chiricuță” a decis încălcarea aberantului ordin ministerial:
”Pacientul oncologic este o urgență. Și orice întârziere, atât în ceea ce privește screening-ul, diagnosticul și tratamentul acestor pacienți poate avea efecte în ceea ce privește rezultatele oncologice, calitatea vieții, supraviețuirea acestor pacienți, motiv pentru care aceștia trebuie tratați de îndată”.
Pentru că în alte spitale s-a ținut cont de ordinul semnat de Raed Arafat, la Cluj vin acum pacienți din toate colțurile țării. Astfel s-a ajuns ca la Cluj să fie tratați zilnic 600 de pacienți cu cancer.
În acest timp hălci întreg din bugetul Sănătății sunt dirijate zilnic spre privat. Așa cum au gândit de fapt cei ce au luptat să pună mâna pe Ministerul Sănătății. Așa cum au gîndit ani în șir gunoaiele din Ministere care au blocat construcția de spitale de stat și au dirijat fondurile spre firmele private Phfama și Medicale.
În loc să vaccineze mai repede toate cadrele medicale din spitalele de stat și eventual să ofere prioritate la intervenții chirurgicale și tratamente celor vaccinați, miniștrii au decis închiderea prin inactivitate a nenumărate secții medicale, condamnarea unor pacienți la suferință și moarte și a unor medici buni la șomaj de lux.

Traian Guminski