Crăpătureanu trimis după gratii

Unul din cele mai controversate “personaje” vâlcene a fost în cele din urmă condamnat la închisoare cu executare. Datorită birocraţiei din justiţia noastră, a învârtelilor avocăţeşti şi a unui sistem care i-a permis, Ovidiu Crăpătureanu a reuşit timp de mulţi ani, după ce a comis infracţiunile de care a fost acuzat, să conducă în continuare instituţii ale statului şi să fie plătit regeşte de stat.

Ovidiu Crăpătureanu, şeful Agenţiei Teritoriale ARR Vâlcea, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dat verdictul luni, 8 mai 2017, în dosarul în care Ovidiu Crăpătureanu (fost director general la Regia Autonomă – Registrul Auto Român (R.A.R.) şi Flavius Câmpeanu (director tehnic în cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român) au fost acuzaţi de DNA (şi trimişi în judecată în anul 2013) de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi, respectiv, de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.
Cei doi au adus statului, de fapt Regiei Autonome R.A.R un prejudiciu de peste 1 milion de euro care nu ştim dacă va putea vreodată să fie recuperat.
Câţi bani necinstiţi au făcut de-a lungul timpului astfel de indivizi nu vom şti niciodată şi probabil nici ei nu mai ştiu exact. Ca de obicei când Justiţia reuşeşte să te trimită după gratii pentru o astfel de sumă respectiva nu este probabil nici prima pe care ai luat-o şi nici singura.
Sperăm ca fostul senator Florinel Butnaru să revină la şefia ARR Vâlcea, domnia sa fiind acum funcţionar în cadrul Senatului României, deşi în urma unui proces intentat ARR-ului, Florinel Butnaru şi-a recâştigat postul din care a fost schimbat înainte de a ajunge senator.

Traian Guminski
Foto sursa Timpul de Valcea