Continuă modernizarea Municipiului Drăgășani

Și în acest an va continua modernizarea celui de-al doilea municipiu din Vâlcea, Drăgășani. Proiectelor aflate în derulare li se adaugă altele care urmează să fie implementate. În plus, edilul Cristian Nedelcu și echipa pe care o coordonează caută în permanență surse de finanțare, în special cu bani europeni, pentru rezolvarea altor probleme ale comunității locale.

Se extinde rețeaua de gaze

De câteva zile au început lucrările la o lucrare așteptată cu nerăbdare de oamenii care locuiesc în Cartierul Zlătărei. Acolo se va extinde rețeaua de alimentare cu gaze naturale, pe o distanță de un kilometru. Este vorba despre străzile Vișinilor și Școlii are în scurt timp vor beneficia de această utilitate care va crește substantial nivelul de trai al oamenilor. În prima fază a proiectului se vor introduce în zonă conductele, urmând ca gospodăriile să fie racordate la rețea.

Buget creionat alături de oameni

Ca de fiecare data, primarul Cristian Nedelcu s-a consultat cu oamenii în momentul în care s-a întocmit bugetul pentru acest an. Edilul a organizat o dezbatere publică pentru dezbaterea bugetului, care a fost organizată în sala Bibliotecii Municipale Drăgășani. A fost o dezbatere utilă la care au participat cetățeni din toate cartierele municipiului și propunerile făcute de aceștia au fost analizate de conducerea administrativă. În prealabil, proiectul de buget a putut să fie consultat de doritori și pe pagina oficială a primărie Drăgășani. De asemenea, recomandările au putut să fie transmise și electronic.

Problema apei potabile se rezolvă

Chiar în primele zile ale acestui an s-a intervenit la mai multe blocuri aflate pe Strada Carol și pe Strada Tudor Vladimirescu Astfel, pe o distanță de mai bine de 2 kilometri s-au schimbat conductele de alimentare cu apă potabilă. După terminarea lurărilor, problema calității apei potabile din această zonă se va rezolva în totalitate.

Activitate intense la Școala “Nicolae Balcescu”

Săptămâna “Scoala Altfel” a fost o provocare pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială “Nicolae BĂlcescu”, dar și o oportunitate de a le oferi elevilor șansa de a deprinde abilități și cunoștințe într-un mod relaxat, plăcut, lipsit de formalismul pe care îl presupun orele de curs. Unitatea de învățământ a reușit și anul acesta, prin implicarea plină de entuziasm și creativitate a cadrelor didactice, prin sprijinul personalului nedidactic și ghidarea conducerii școlii, să realizeze activități variate și foarte interesante. În planificarea activităților, cadrele didactice ale școlii au urmărit să atingă subiecte de actualitate, care ne preocupă și pe care nu trebuie să le neglijăm, întrucât înțelegem că a preveni este esențial, precum: “Siguranța înainte de toate!”, “Toleranță zero la violență”, ” Dă “Block” agresivității!”.
“Părinții sunt principalii noștri parteneri in procesul educațional, iar zilele acestea ne-au fost și le-au fost alături copiilor în toate activitățile, unii dintre dumnealor devenind dascăli pentru o zi, în cadrul activității “Părinți in rolul dascălului”. Săptămâna nu ar fi fost cu adevărat reușită, dacă nu am fi fost primiți cu brațele deschise de cadrele militare și de dascălii Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani, care au organizat activități captivante, deschizând perspectiva unei posibile cariere viitoare, dar și de părintele Drăguț Marian, care ne-a invitat cu căldură in bisericuța de lemn, modestă, însă însuflețită de prezența Duhului Sfânt. Am fost primiți cu ospitalitate și de Detașamentul de Pompieri, Drăgășani, ale cărui cadre le-au oferit copiilor o imagine asupra riscurilor pe care le implică “jocul cu focul”, spune conducerea școlii.