2024, anul marilor proiecte la Mălaia

Este an electoral dar pentru conducerea Primăriei Mălaia este o perioadă în care se recepționează, se încep lucrări importante și se caută surse de finanțare pentru alte proiecte care vor crește substantial nivelul de trai al locuitorilor comunei. Edilul Gheorghe Dinculescu este obișnuit să tacă și să facă, și să ceară ajutor autorităților județene doar în situații critice. Se bazează, însă, pe echipa pe care o coordonează și pe sprijinul oamenilor din localitate, care sunt consultați înainte de fiecare decizie majoră.

Anul a început cu veselie

La câteva zile după Revelion, oamenii din Mălaia au avut parte de o surpriză din partea administrației locale, un prilej de veselie și de socializare. În localitatea montană a fost mare bal pe 6 ianuarie. Formația Chiș, alături de Sorin Soso au oferit un spectacol pe cinste la Căminul Cultural Ciungetu. Atmosfera a fost una destinsă, oamenii au venit cu mic cu mare și preț de ore bune s-a uitat de grijile cotidiene. Un excelent prilej pentru încărcarea bateriilor pentru că la Mălaia unde sunt locuitori gospodari și cu frica lui Dumnezeu se muncește mult și efficient.

Două lucrări recepționate la început de an

Începutul de an este promițător la Mălaia. În cursul lunii ianuarie s-au recepționat două lucrări efectuate prin programe europene. Este vorba despre „Eficiență energetică la Cămin Cultural – localitatea Săliștea, lucrare în valoare totală de 593.755,00 lei (TVA inclus) și „Modernizare sistem iluminat public în comună Malaia,”, lucrare în valoare totală de 942.017,31 (TVA inclus). ‘’Mulțumim domnului primar, Dinculescu Gheorghe, a cărei implicare a fost decisivă pentru realizarea acestor lucrări și constructorilor ce au realizat lucrările respective”, spun oamenii.

Veste bună de la CNI – căminul cultural se modernizează

Încă o veste bună pentru cetățenii comunei a venit de la Compania Națională de Investiții. Printr-o adresă transmisă la primărie, se informează că s-a avizat favorabil lucrarea de investiție „Reabilitare, consolidare, extindere, dotare și modernizare cămin cultural în localitatea Malaia, punctul Podul Șipotului”, lucrare în valoare totala 13.806.050,17 lei (inclusiv tva).
”Credem că mulți dintre cetățenii comunei noastre așteptau cu nerăbdare această veste ce o dorim să se concretizeze cât mai curând și pe teren. Mulțumim domnului primar, Dinculescu Gheorghe, pentru implicarea de care a dat dovadă”, au transmis cetățenii prin intermediul rețelelor de socializare.

Se extinde rețeaua electrică de distribuție

Și veștile bune au continuat să apară la Mălaia. S-a semnat contractul de cofinanțare cu Distribuție Oltenia, în valoare de 200.349,98 lei, pentru „Extindere rețea electrică de distributie publică pe străzile Decindea, Bucureasa și Latorița. Astfel crește gradul de confort dar și de siguranță pentru oamenii care locuiesc în zonă și care au observant că s-a rezolvat încă o promisiune făcută în campania electorală de Dinculescu și compania.

Încă un proiect finalizat!

În timp ce adversarii politici aruncă acuze nefondate și promis pielea ursului din pădure, la Mălaia s-a finalizat un nou proiect important. Este vorba despre “Dotare serviciu social comuna Malaia,judetul Valcea” finantat prin programul AFIR! Este vorba despre o autoutilitară destinată deplasării asiatenților sociali către cazurile sociale. Având în vedere structura zonei unde este amplasată comuna, achiziția este una de care era mare nevoie. Valoarea proiectului este de aproape 25.000 de euro.

Gabriel Cîrjaliu