Constantin Rădulescu vrea să-i acorde Biancăi Andreescu titlul de cetățean de onoare al județului Vâlcea

Bianca Andreescu poate deveni peste puțin timp cel mai tânăr cetățean de onoare al unei localități vâlcene, dar și al județului Vâlcea.

Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, ne-a declarat că, impresionat de patriotismul Biancăi, care nu numai că nu a uitat că are buncii în Vaideeni și a învățat să joace în România, mulțumește mereu publicului la final de meci și în limba română, dar și de publicitatea pe care a făcut-o tânăra campioană României și județului nostru, va propune Consiliului Județean să îi acorde Biancăi Andreescu titlu de cetățean de onoare al județului Vâlcea.
Câștigătoarea Marelui Șlem de US OPEN va veni cu părinții în Vaideeni luna viitoare pentru a-și revedea bunicii.
Achim Băluță, edilul comunei, a văzut finala de vis de sâmbătă cu mari emoții ca aproape toată comuna care o consideră pe Bianca fata lor din Vaideeni.
“Tenacitatea cu care joacă Bianca îi dovedește originile. Când o văd pe teren simt că este de aici chiar dacă joacă pentru Canada. Voi demara procedurile pentru ca Bianca Andreescu să devină cetățean de onoare al comunei Vaideni și o voi invita pe campioana noastră la o ședință a Consiliului Local când va veni în țară. Bunicii Biancăi Andreescu și unchiul ei, profesorul de istorie Cătălin Sîiulescu au retrăit din nou emoţiile din primăvară de la Indian Wells.
Familia Andreescu este o veche familie din Vaideeni și Bianca este rudă de sânge sau prin alianță cu aproape jumătate din Vaideeni. Tatăl Biancăi, inginer la bază, a lucrat la Dacia Mioveni, iar mama sportivei a fost economist la una din băncile din Horezu. Primul care a plecat în Canada a fost tatăl, ulterior a plecat şi mama Biancăi. Sportiva s-a născut acolo, dar pentru o perioadă, părinţii s-au întors în ţară, unde au încercat să dezvolte afaceri.
În acest timp Bianca a început sportul la Piteşti. Ulterior au plecat definitiv din ţară, dar nu au rupt niciodată legăturile cu România.
8-0 este scorul victoriilor Biancăi Andreescu cu tenismenele de top 10 întâlnite în cariera sa până acum.
Bianca a fost selectată de Federaţia Candiană de Tenis şi statul canadian a investit Bianca Andrescu care iată la 19 ani este noua senzație din tenisul mondial.
Printre sute de felicitări primite după finala câștigată în fața celei mai titrate jucătoare din circuitul feminin profesionist, cea mai importantă pare cea venită de la SIMONA HALEP, campioana de la Wimbledon.
”Felicitări Bianca Andreescu pentru performanța extraordinară și pentru primul tău turneu de Grand Slam câștigat. România este mândră de tine”, a scris Simona Halep pe Twitter.
Mai mulți membri ai Fundației “Vaideenii” ne-au spus că vor propune și primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, domnului Mircia Gutău, să o facă cetățean de onoare pe Bianca Andreescu pentru că această fată a făcut publicitate imensă județului nostru.
După victoria fantastică de la Flushing Meadows, Bianca Andreescu o va depăși, de luni, pe Simona Halep în clasamentul WTA. Astfel, Andreescu va fi noul număr 5 WTA, în timp ce campioana de la Wimbledon va ocupa poziția 6.

Traian GUMINSKI