Constantin Rădulescu: “Împreună cu cei doi colegi vicepreşedinţi, consilierii PSD-ALDE-PER şi colegii din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea, VOM PROPUNE UN BUGET BUN PENTRU JUDEŢUL VÂLCEA!”

Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, susţine că, prin propunerea de repartizare a Bugetului judeţului Vâlcea, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea vizează continuarea investiţiilor în sănătate, infrastructură, drumuri judeţene, protecţie socială şi, pentru prima dată de la Revoluţie, vizează reabilitarea şi modernizarea Policlinicii cu Plată, precum şi a uneia dintre cele mai urâte clădiri ale oraşului, clădirea Consiliului Judeţean Vâlcea, care va beneficia şi de extinderi. Despre buget ne-a acordat un scurt interviu preşedintele Rădulescu.

Rep.: Domnule Preşedinte, are judeţul Vâlcea suficienţi bani în acest an?
C.R.: Întotdeauna este loc de mai bine, însă apreciez că prin alocările guvernamentale şi prin proiectele pe care le vom implementa, dar şi prin fondurile atrase, în judeţul Vâlcea se vor face investiţii majore, în acest an, dar şi în anii care vor veni.

Rep.: Cum aţi „croit” Bugetul?
C.R.: Păi, în primul rând aş spune că l-am „croit” în logica binelui şi vreau să le mulţumesc colegilor mei cu care fac echipă, domnilor vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, Valer Tudor şi Adrian Buşu, colegilor consilieri judeţeni, dar şi colegilor din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea, alături de care am lucrat la acest Buget, pentru că noi suntem o echipă şi împreună ne-am propus să facem lucruri bune pentru oameni.

Rep.: Dumneavoastră cum aţi caracteriza, într-o frază, acest Buget?
C.R.: Bugetul judeţului Vâlcea pentru anul 2018 este un buget ofensiv, un buget al dezvoltării, al susţinerii domeniului sănătăţii, infrastructurii, culturii, sportului, un buget echilibrat, menit să păstreze ritmul de dezvoltare al unui judeţ în care urmează să fie investite câteva mii de miliarde de lei vechi.

Rep.: Când va fi adoptată propunerea de Buget?
C.R.: Bugetul trebuie să treacă prin anumite proceduri legale, înainte de a fi aprobat în Consiliul Judeţean Vâlcea. Astfel, undeva în luna februarie a.c., propunerea pe care noi am întocmit-o va fi supusă dezbaterii şi aprobării în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean.

Rep.: Care ar fi cea mai spectaculoasă investiţie din bugetul pe care îl veţi propune în acest an?
C.R.: Investiţiile pe care ni le propunem nu sunt alese în funcţie de cât de spectaculoase sunt. Cert este că fondurile europene depăşesc 100 de milioane de euro, cele guvernamentale 5500 miliarde lei şi vom continua să depunem proiecte pentru a atrage atât fonduri guvernamentale, cât şi fonduri europene, proiecte care se vor derula pe mai mulţi ani, la fel ca şi cele menţionate şi pe care le cunoaşteţi.