Consilierii municipali au amendat proiectele de protocoale între Râmnicu Vâlcea şi localităţile Băile Govora şi Brezoi privind gestionarea câinilor fără stăpâni

Legislaţia privitoare la gestionarea câinilor fără stăpâni a fost modificată pentru a permite serviciilor deja bine organizate din primăriile unor oraşe mai mari să acţioneze şi în alte unităţi administrative pe baza unor colaborări între unităţile administrative încheiate cu aprobările consiliilor locale. Consilul local din Govora Băi şi cel din Brezoi au aprobat colaborarea cu primăria Râmnicu Vâlcea iar primarul municipiului a propus consiliului local să aprobe prin vot realizarea acestor protocoale.
În mare se încearcă gestionarea câinilor fără stăpân de pe un teritoriu cât mai mare în aşa fel încât animalele să fie îngrijite şi protejate şi să nu circule libere pe străzi punând în pericol oamenii.
O iniţiativă interesantă au avut-o consilierii Andreea Iordache, Irina Argeşanu şi Alin Manda. Aceştia au propus un amendament la proiectul de hotărâre al executivului, amendament ce a fost adoptat unanim de consiliul local care ulterior a aprobat şi protocoalele cu cele două localităţi. Prin acest amendament se impune condiţia ca Băile Govora şi Brezoi să aibă încheiate colaborări cu ONG-uri sau alte entităţi juridice specializate pentru sterilizarea câinilor de pe teritoriul lor. (T.G.)