Concursul Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România se desfăşoară la Vâlcea

Județul Vâlcea este gazda în această perioadă a Concursului Național Interdisciplinar Cultură și Civilizație în România, eveniment la care participă elevi și profesori din 30 de județe ale țării.

Concursul “Cultură şi civilizaţie în România” este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Cele trei secţiuni ale concursului sunt: Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale, Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică, Monografii istorice locale.
Festivitatea de deschidere a avut loc astăzi, 13 mai 2017, începând cu orele 16,00 , iar premierea celor mai bun elevi se va desfășura marti, 16.05.2017, la orele 10,00.
„Îmi face o deosebită plăcere să urez bun venit în județul nostru distinșilor membri ai comisiei naționale, tuturor celor 120 de elevi și profesori participanți la acest important eveniment.
Cu deosebită gratitudine iî mulțumesc ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE DR. VARSANUFIE, ARHIEPISCOPUL RÂMNICULUI, pentru binecuvântarea dată ca acest concurs să se desfășoare la Arhiepiscopia Râmnicului, inima județului Vâlcea. Mulțumesc reprezentanților Ministerului Educației Naționale pentru onoarea de a putea organiza acest deosebit eveniment cultural și educațional și sper că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor și că , din nou, performanța va înnobila județul Vâlcea”, a precizat prof. Andra Bică, Inspector Școlar General.
Prezenți la acest concurs pe tot parcursul derulării lui sunt reprezentanții Ministerului Educației Naționale:
· Dl. Director General Alin-Cătălin Păunesc
· D.na Insp. Gen. Mina Rusu
· D.l Insp. Gen. Eugen Stoica
· D.l Insp. Gen. Doru Dumitrescu
· D.l Insp. Gen. Vasile Timiș