Comuna Vlădești se transformă în staţiune turistică! O stână turistică, un complex de agrement și o hartă turistică sunt doar câteva dintre obiectivele care se vor realiza în perioada următoare

Reprezentantul PSD Vâlcea, Adrian Cosac, a câștigat detașat alegerile parțiale de anul trecut, cu un program execelent elaborat. Unul dintre obiectivele importante se leagă de fructificarea din punct de vedere turistic a comunei care beneficiază de o localizare perfectă, între Râmnicu Vâlcea și Olănești. În sprijinul echipei conduse de Adi Cosac este și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Costi Rădulescu. “O să vedeți că Vlădeștiul se va transforma într-o adevărată stațiune turistică”, a spus acesta în campania electorală și promisiunea se transformă în realitate.


Hartă turistică

În scurt timp, Comuna Vlădești va avea și o hartă turistică, parte a unui oroiect mai amplu. “Avem în lucru o hartă turistică ce vine în completarea unui proiect mai amplu numit Centrul de Informare Turistică. Suntem o localitate turistică, avem obiective care pot fi promovate, Mânăstirea Lacul Frumos, actualmente Sfântul Nectarie, ceramica de Vlădești, cu atelierele sale, cu casa memorială. Ne mândrim cu cei care duc tradiția mai departe și vorbesc acum de familia Pătru”, ne-a declarat Adrian Cosac.


Stână turistică

O altă idee cât se poate de interesantă prinde contur la Vlădești, amenajarea unei stâni turistice. “Stâna turistică o să fie amplasată undeva în apropierea drumului care duce la Ocnele Mari. Avem un izlaz comunal, Puțul Sec, și o să fie un obiectiv turistic important pentru cei care ne vizitează. Deocamdată o să fie doar o stână și în jurul ei se vor dezvolta, cu siguranță, pensiuni turistice care vor oferi toate condițiile necesare unui sejur reușit”, completează Adrian Cosac.


Complex turistic

Piesa de rezistență a planului de la Vlădești este un complex de relaxare care mai mult ca sigur o să fie luat cu asalt de turiști. “În zona unde a fost stația de asfalt vrem să facem un complex turistic, probabil în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea. Așa am discutat cu președintele Constantin Rădulescu. Avem un foraj pentru apă sărată. Vom construi bazine deschise, bazile acoperite, o zonă de Spa și ce se va mai putea. Dacă mergem pe parteneriat cu CJ vom putea face și venit. Dacă am fi mers pe fonduri europene atunci la acest complex nu puteam să încasăm. Sperăm să reușim să-l facem, suntem în stadiul identificărilor fondurilor necesare, era și păcat de zonă pentru a nu încerca. Ușor, ușor, o să devenim o adevărată stațiune. Mai avem un izlaz care vara rămâne așa, iar iarna se transformă într-un loc propice pentru organizarea serbărilor zăpezii, pe care le vom face și în acest an dacă va ninge. Am fost și la Obârșia Lotrului pentru a mă informa despre organizare, să fur idei”, concluzionează Adrian Cosac.

Gabi Cîrjaliu