Comuna Vaideeni trebuie să-și mărească capacitățile de cazare

Aceasta este concluzia după ce anul trecut, în plină Pandemie, un număr din ce în ce mai mare de turiști a venit să se recreeze în localitatea cu cea mai mare suprafață de terenuri muntoase din Vâlcea.
Primarul Daniel Băluță spune că mai ales sărbătorile de iarnă din acest an au fost pentru Vaideeni, un succes:
”Toate locurile de cazare au fost ocupate. Avem în jur de 120 de locuri de cazare, trei sferturi în structuri hoteliere și un sfert la persoane private. Numărul celor care vor aștepta turiști în casele lor va crește. Oamenii au înțeles și au fost receptivi la această idee de a oferi locuri de cazare în casele lor, gastronomie locală, posibilitatea de a prezenta bucureștenilor sau craiovenilor care au sosit aici de sărbători, cum este Crăciunul în Oltenia de sub Munte, iar turiștii sunt încântați să petreacă câteva zile alături de familii din Vaideeni și în tradiția zonei noastre”.
Este clar că localnicii trebuie să crească numărul locurilor de cazare pentru că au fost mult mai mulți cei care ar fi dorit să vină în Vaideeni și nu au mai găsit locuri. Dar comuna are nevoie și de o infrastructură de divertisment absolut necesară turismului. Este bine să oferi turiștilor spa, drumeție, aventură, distracție.
Printre proiectele care ar trebui să fie implementate în zonă s-ar număra amenajarea drumurilor care ajung la stânele din munte, trasee de cățărări, excursii cu ghid spre cascade. (T.G.)