Comuna Stoenești așteaptă avizele ISU pentru școală și sala de sport

Administrația locală din Stoenești se confruntă cu dificultăți în obținerea avizului de funcționare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) pentru școală și sala de sport.

Primarul Gheorghe Dumbravă explică povestea unei birocraţii excesive:
“După lucrările executate, reprezentanții ISU au venit în control și ne-au spus că trebuie ca ușile de la școală să se deschidă până la perete. Am rezolvat imediat problema ușilor. Apoi, ni s-a cerut să montăm uși pe casa scării, lucru pe care l-am făcut ulterior. Cu toate acestea, ISU nu ne-a dat avizul de funcționare pentru școală”, a declarat primarul Dumbravă.

Situația este similară și pentru sala de sport, un model construit în multe comune din țară. „Peste tot, aceste construcții au aviz ISU, doar sala de sport din Stoenești nu a primit acest aviz de funcționare. Chiar nu știu unde să mă îndrept, ambele locații nu au aviz ISU,” a adăugat primarul.

În ciuda eforturilor depuse pentru a îndeplini cerințele ISU, comuna Stoenești încă așteaptă avizele necesare pentru ca școala și sala de sport să funcționeze legal și în siguranță.
În România, ţară unde sar în aer staţii de gaz, unde ard săli de operaţii al unor spitale şi nimeni nu este pedepsit corespunzător, se cer în schimb sute de lucruri pentru funcţionarea unei săli de sport din mediul rural. (T.G.)