Comuna Roești se digitalizează

În comuna vâlceană Roești se vor face investiții de 22 de miliarde lei vechi, în cadrul unui proiect foarte important pentru comunitatea locală, proiect care se va finaliza până în luna ianuarie a anului viitor.
Obiectivul principal este digitalizarea localității de care vor beneficia plătitorii de taxe și impozite. Se vor instala softuri performante, dar și 32 de camere de monitorizare care se vor adăuga celor 26 din prezent. Se vor amplasa camere și în locuri mai greu accesibile unde nu există sursă de conectare la curentul electric, situația urmând să fie rezolvată cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Tot în cadrul proiectului se va achiziționa un microbuz electric și se va amplasa o stație de încărcare electrică.
De asemenea, se vor achiziționa calculatoare performante care îi vor ajuta mult pe angajații primăriei. Un alt obiectiv important pentru perioada imediat următoare pentru administrația condusă de Gheorghe Drăghici este dotarea unităților de învățământ din localitate cu echipamente modern, cu bani de la Ministerul Dezvoltării.