Cine l-a vizitat recent pe deputatul Eugen Neaţă?

Parlamentarul social democrat este cunoscut pentru demersurile sale reuşite de a aduce în Vâlcea, la Biroul său parlamentar, la sediul primăriei Râmnicu Vâlcea sau la sediul Consiliului Judeţean fel de fel de oameni importanţi din diplomaţie, parlament, agenţii guvernamentale, pentru a susţine proiecte şi demersuri ale administraţiilor locale. Deputatul Eugen Neaţă a fost şi primul parlamentar care a reuşit să convingă o Comisie a Camerei Deputaţilor pentru a ţine o şedinţă în afara Parlamentului. Comisia de Muncă în urmă cu câțiva ani s-a deplasat la sediul CJ Vâlcea. Recent, la biroul său parlamentar a primit o vizită importantă despre care, ca de obicei a relatat (aproape ca un jurnalist) pe pagina sa de facebook:
“Dănuț Păle mi-a fost coleg în Camera Deputaților, în mandatul 2016-2020. Este specialist în medicină veterinară, cu o lungă experiență profesională și managerială în acest domeniu. Am realizat împreună multe inițiative legislative de-a lungul celor patru ani de activitate în băncile Parlamentului României. Acum, Dănuț Păle este vicepreședintele al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
Cu câteva luni în urmă i-am solicitat sprijinul pentru cererea pe care au făcut-o reprezentanții obștilor vâlcene în vederea admiterii acestora ca entități economice cu obligații și drepturi depline în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a animalelor (SNIIA) al ANSVSA.
Dorința obștilor și composesoratelor de a figura ca entități economice în acest sistem este pe cale de a se îndeplini. Dănuț Păle m-a vizitat zilele acestea la biroul meu de parlamentar din Râmnicu Vâlcea. Am aflat din textul proiectului de modificare a Ordinului 208/2022 al președintelui ANSVSA că obștile și composesoratele vor avea același statut în acest sistem cu entitățile economice înregistrate la Registrul Comerțului.
M-am bucurat de vizita vicepreședintelui Dănuț Păle și datorită veștii bune pe care mi-a adus-o, dar și datorită sentimentului bun pe care l-am avut din nou că, împreună, putem face lucruri utile pentru cei care au nevoie de sprijin normativ. Îi mulțumesc aici pentru vizită, pentru vestea bună, pentru acest sentiment de echipă pe care l-am avut întotdeauna lucrând împreună și pentru prietenia sa”. (Traian Guminski)