Cele 5 greşeli capitale ale lui Mihai Tudose

Mihai Tudose ar fi putut evita situaţia complicată în care a adus PSD şi şi-ar fi păstrat fără probleme funcţia dacă nu ar fi comis nişte greşeli evidente, unele de-a dreptul de negândit pentru un om politic cu experienţă.

Ce ar fi trebuit să NU facă niciodată în funcţia de premier:
1. Să afirme în public, în direct, la o televiziune, că unul din miniştri Cabinetului său l-a minţit şi că nu mai poate lucra cu acesta.
2. Să dea apă naţionaliştilor maghiari afirmând că este dispus să îi spânzure pe cei care arborează alt drapel pe o instituţie a statului.
3. Să îl păstreze în funcţie pe chestorul Bogdan Despecu când tot PSD-ul ştia că acesta este omul pronovat de fostul ministru – chestorul Petre Tobă, deşi ministrul Carmen Dan, membru fidel al PSD, solicitase demiterea acestuia.
4. Să afirme că doreşte restructurare Guvernamentală. El a creat incertitudine în rândul miniştrilor şi aceştia au început să ducă o luptă de păstrare a ministerelor şi a poziţiilor fără să ştie exact ce are de gând premierul. Indiferent de planul său, acesta ar fi trebuit să prezinte “schema” unui nou Guvern conducerii partidului şi să solicite vot pentru aceste modificări.
5. Să se întâlnească oficial cu grupuri de oameni care au strigat pe străzi “PSD-Ciuma Roşie”.

Traian GUMINSKI