Cei mai mari infractori din istoria Râmnicului

Râmnicu Vâlcea a avut, de-a lungul vremii, câțiva criminali notorii, unul condamnat la moarte înainte de 1989 după o crimă monstruoasă făptuită pe dealul Capela. Am avut tâlhari, violatori, hoți de mașini, spărgători de case și seifuri și în perioada mai recentă unii din cei mai buni hackeri din lume.
Nimeni nu a reușit însă să creeze o structură criminală mai puternică, mai periculoasă pentru cetățenii orașului, mai rapace în loviturile date miilor de famili vâlcene (și în același timp mai greu de prins și de condamnat pentru aceste fărădelegi) pînă în zilele noastre când un gruo de 9 liberali și 3 useriști au creat, în Consiliul municipal, o alianță perfectă a răului!
Dacă un vâlcean oarecare ar fi năvălit pe acoperișul unui liceu și ar fi distrus, ireparabil, o rețea de celule fotovoltaice pentru producerea energiei electrice în valoare de 15 mii de euro acest infractor primea minim 3 ani de pușcărie. Alianța Răului din Consiliul Râmnicului s-a abținut de la vot într-o ședință și în următoarea a lipsit intenționat. Liceul Ferdinand a pierdut fianțarea în valoare de 15 mii de euro de la CEZ. Definitiv. Și a rămas fără centrală.
Dacă un tâlhar lăsa câteva mii de elevi din Vâlcea fără tablete pentru școală primea 5 ani de pușcărie. Dacă o grupare îi împiedica pe salariații de la Filarmonică să intre în drepturile legale bănești ar fi fost sancționată. Probabil însă nici cel mai lacom grup infracțional nu ar fi atentat concomitent la banii tuturor persoanelor cu handicap din Râmnic însă acești consilieri au reușit, prin cruzime și nepăsare, să-i lase fără evaluare, deci fără indemnizație pe niște oameni disperați și bolnavi. Nici un infractor nu a distrus alimentarea cu apă și canalizarea de pe 3 străzi din municipiu și nu s-a gândit să “incendieze” documentația necesară rețelei școlare din oraș. Consilierii liberali și useriști au făcut toate aceste infracțiuni și încă multe altele.
Și vor scăpa, probabil, nepedepsiți, pentru că legiuitorii nu s-au gândit că niște aleși ai orașului se vor transfrma în niște piromani ce-i vor da foc pentru plăcerea lor sau cea a vremelnicilor lideri politici.
De aceea primarul Mircia Gutău i-a numit, într-o conferință de presă, “grup criminal organizat”!

Traian Guminski