Ce planuri are Remus Sasu pentru Ocnele Mari în 2024

În primăvara anului următor, în orașul Ocnele Mari, se vor demara lucrările la proiectul de modernizare a străzilor finanțat prin PNI Anghel Saligny, iar în următorii doi ani, 13 străzi din localitate vor fi modernizate pe o lungime totală de 8 kilometri. Printre străzile incluse în proiect se numără Abatorului, Căpșunului, Cocenești, Valea Bradului, Sorat, Ștrandului, Buda, Salcâmilor, Merilor, Morilor, Nicolae Bălcescu, Școlii și Pinilor.
Pentru realizarea acestei investiții, primarul Remus Sasu a obținut o finanțare de 14,5 milioane lei. Tot în anul următor, vor începe lucrările de construire a bazei sportive, un proiect finanțat prin CNI. Planurile edilului nu se opresc aici, deoarece, prin PNRR, a obținut o finanțare de 1,17 milioane lei pentru reabilitarea energetică a unui bloc de locuințe din oraș. Primarul anunță că lucrările de amenajare a albiei pârâului Sărat vor începe în primăvara anului viitor, iar în 2023 se vor finaliza lucrările de construire a blocului de locuințe și a grădiniței cu program prelungit din zona Ocnița.
În parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea, Primăria Ocnele Mari a pus bazele unei baze de tratament moderne, deschisă pe tot parcursul anului, pentru a crește atractivitatea stațiunii.
„Proiectul este unul vechi, iar investiția se va concretiza în colaborare cu Consiliul Județean Vâlcea. Am depus o cerere de finanțare în cadrul unei linii disponibile prin Compania Națională de Investiții, care ne-ar sprijini în efortul de a mări capacitatea de cazare și serviciile oferite în stațiune. Odată finalizat, proiectul bazei de tratament are potențialul de a furniza servicii de ultimă oră pentru turiști, având o valoare totală de 80 de milioane de lei. Suntem încrezători că această facilitate va fi operațională în următorii ani, contribuind astfel la atingerea obiectivului nostru de a deveni o stațiune turistică de interes național. Anul viitor vor începe toate proiectele pentru care am semnat contractele de finanțare, astfel orașul va deveni un șantier, pentru că așa trebuie să fie”, declară Remus Sasu, primarul din Ocnele Mari.
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, stațiunea Ocnele Mari este inclusă în masterplanul de transport metropolitan, cu stații de autobuz moderne și microbuze, precum și transport regulat cu Râmnicu Vâlcea.