Ce nu are importanță la Referendumul pentru Familie

Dincolo de propaganda intensă pentru participarea la Referendum sau pentru boicotarea acestuia cetățenii trebuie să încerce să judece limpede ce anume are importanță și ce nu la acest vot.

Contestatarii Referendumului au lansat în mare următoarele teorii: referendumul este organizat de PSD, iar un rezultat masiv pro familie ar însemna victoria PSD. Referendumul este menit să fie o fumigenă pentru a distrage atenția de la alte evennimente, organizarea sa costă mult, nu era momentul potrivit să facem acest referendum, el este inutil pentru că oricum Constituția nu va fi modificată, iubirea nu poate fi legiferată.
Gândind logic, veți remarca următoarele:
1. Nu are importanță că acest scrutin este organizat acum, oricând ar fi fost el organizat, în orice dată cineva ar fi putut spune că nu era acum momentul potrivit.
2. Costurile sale nu au importanță câtă vreme există o lege foarte clară de organizare a referendumurilor, iar unde este lege nu există tocmeală.
3. Nu are importanță cine este organizatorul, inițiatorul sau beneficiarul de imagine a rezultatului. Ceea ce contează este ocazia clară de a poziționa societatea noastră pro sau contra unui fenomen.
4. Participarea la orice scrutin a unui număr cât mai mare de cetățeni arată clar voința unei comunități care are dreptul să decidă asupra viitorului ei.
5. Iubirea nu are legătură cu actele civile, oricine are dreptul să iubescă. Milioane de oameni își iubesc animalul de companie mai mult decât pe alți oameni, dar asta nu înseamnă că trebuie să permitem căsătoria dintre oameni și animale.
6. Există posibilitatea ca în ciuda unei participări masive, care să depășească numărul minim prevăzut de lege, ulterior autoritățile să nu pună în practică rezultatul Referendumului și să nu modifice Constituția, exact cum s-a întâmplat în cazul scrutinului ce prevedea un număr maxim de parlamentari. Asta nu înseamnă însă că trebuie să nu mai votăm.
Noi trebuie să alegem în primul rând normalitatea umanității, nu a unor curente, minorități, partide, mode, teorii, religii. Când decizi dacă mergi la un astfel de vot și când stabilești cum vei vota, trebuie să te poziționezi mental pe aceea linie pe care o consideri cea mai apropiată față de viziunea ta despre normalitate, umanitate, evoluție, spiritualitate. Ceea ce faci sau nu faci în zilele de 6-7 octombrie, îți definește nu neaparat personalitatea, apartenența politică sau religioasă.
Important este nu ceea ce fac ceilalți oameni, ci ceea ce decizi să faci tu pentru a rămâne OM și pentru a lupta pentru umanitatea!

Traian GUMINSKI