Ce îi așteaptă pe pescari după prohibiție

Odată cu începerea sezonului de pescuit 2022, Direcția Silvică Vâlcea aduce la cunoștință reglementările ce trebuie respectate pentru pescuitul în scop sportiv și recreativ de pe fondurile piscicole gestionate de către acest for. Lista fondurilor de pescuit se poate consulta pe pagina: http://valcea.rosilva.ro/articole/pescuit_sportiv__p_896.htm
I. Pentru pescuitul pe râurile gestionate este nevoie de:
– permis ANPA (gratuit), emis pentru Dunăre, brațele sale și apele necontractate de către asociații (permis gratuit care se eliberează direct de pe www.anpa.ro secțiunea solicitare permis de pescuit) valabil pentru anul 2022.
– Taxa achitată pe zi sau pe sezon, după caz, contravaloarea acesteia se poate consulta pe pagina: http://valcea.rosilva.ro/files/content/valcea/meniu_stanga/TarifePreturi/RU%20DS%20Valcea_00332.pdf
– Pescuitul se face cu o singură undiță cu maximum trei muște sau cu lansetă, doar cu momeli artificiale.
– Pot fi reținuți maxim zece pești pe zi de pescar, dar nu mai mult de cinci kg de pește, cu excepția cazului în care s-a pescuit un singur exemplar care depășește cinci kg.
– Dimensiunea minimă legala a peștilor este de 20 cm, măsurat de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.
– Exemplarele de pești prinse sub dimensiunea legala se eliberează imediat, în locul unde au fost capturate, indiferent dacă au fost sau nu rănite grav.
Pentru lacuri condițiile sunt următoarele:
– Permis ANPA (gratuit), emis de pe www.anpa.ro secțiunea solicitare permis de pescuit, pentru Dunăre, brațele sale și apele necontractate.
– Taxa achitată pe zi sau pe sezon, după caz, contravaloarea acesteia se poate consulta pe pagina: http://valcea.rosilva.ro/files/content/valcea/meniu_stanga/TarifePreturi/RU%20DS%20Valcea_00332.pdf .
– Pescuitul se face cu o singură undiță/lansetă cu maximum două cârlige, de pe mal sau din barcă, doar cu momeli artificiale.
– Dimensiunea minimă legala a peștilor este de 20 cm, măsurat de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.
PESCUITUL PASTRAVULUI ESTE PERMIS DOAR CU MOMELI ARTIFICIALE.
Capturile accidentale sub dimensiunea legală se eliberează imediat în locul capturării indiferent de gradul de rânire a acestora.
Vă mai amintim că aveți obligația legală de a nu lăsa gunoaie, ambalaje de orice fel pe malul apelor, acestea fiind o atracție pentru urșii din zona, altfel va expuneți sancțiunilor legii.
PESCUITUL PE APELE DE MUNTE PE TIMPUL NOPȚII ESTE INTERZIS.
TAXELE DE PESCUIT SE POT ACHITA LA:
– SEDIUL OCOLUL SILVIC VOINEASA, CU SEDIUL IN Com. Voineasa, str. M. Eminescu, nr. 1, Jud. Vâlcea, CP 247750.
– SEDIUL OCOLUL SILVIC VOINEASA, CU SEDIUL IN OR. Horezu, str. Romanii de Jos, nr. 167, Jud. Vâlcea, CP 245800.
– LA SEDIUL DIRECTIEI SILVICE VÂLCEA, CU SEDIUL IN MUN. RÂMNICU VÂLCEA, STR. CAROL I, NR 37, JUDEȚUL VÂLCEA.
– ONLINE IN CONTUL: RO81RZBR0000060001071076, unde specificați Numele și prenumele dumneavoastră, data zilei de pescuit, fondul piscicol și CNP – ul dumneavoastră, urmând a trimite dovada plății pe adresa E-mail: contabilitate@valcea.rosilva.ro.
Nerespectarea condițiilor sus menționate este sancționată de legea 171/2010 și OG 23/2008.