Cât de puternică este AUR (Alianța pentru Unitatea Românilor) în județul Vâlcea?

Senatorul Gheorghe Adrian Catană (senator de Sibiu), deputații Nicolae Roman (Buzău) și Ringo Dămureanu (Dolj) au acoperit perfect lipsa unui parlamentar de Vâlcea aparținând AUR și fac vizite constante organizației județene conduse interimar, din 1 aprilie 2021, de juristul Gheorghe Rădescu.
În contextul actual, în care se anunță o posibilă moțiune de cenzură introdusă și cu semnăturile parlamentarilor AUR, am vizitat sediul din Râmnicu Vâlcea a acestei formațiuni, aflat la parterul blocului C 10 din cel mai mare cartier al județului- Ostroveni.
Cu amabilitate, președintele Gheorghe Rădescu ne-a prezentat programul de dezvoltare a organizațiilor locale, ajunse acum la 55 în județul nostru precum și pregătirea tinerilor ce vor supraveghea secțiile de votare la următoarele alegeri.
“Organizația se pregătește pentru susținerea unei Conferințe județene care va avea loc probabil în acest an sau la începutul anului viitor, totul depinzând acum și de situația epidemiologică din țară și județ, rezultată ca urmare a acestui nou val de infectări cu virusul care face ravagii la nivel mondial. Dintre organizațiile județene ale AUR am plecat foarte târziu în procesul de dezvoltare și constituire a organizațiilor locale, dar am recuperat repede. Am înțeles că membrii noștri au nevoie să fie în contact cu parlamentarii noștri și pentru că la alegerile de anul trecut nu s-a reușit obținerea unui mandat de parlamentar în Vâlcea, am apelat la parlamentari activi din alte județe care ne-au ajutat și ne ajută în continuare și ne vizitează constant.
A fost din păcate și un incident mai puțin plăcut în luna august când niște răuvoitori au transmis unei părți a presei locale un așa zis “proces verbal de contestare” a actualei conduceri interimare. Juridic acest termen nici nu există, iar semnăturile unor membrii ai noștri, dar și a unor cetățeni ce nu sunt membrii AUR de pe un tabel anexat la această făcătură, (semnăturile fuseseră date de fapt pentru altceva și oamenii nici nu citiseră capul de tabel al reclamației n.r.), au dus în eroare presa.
În realitate, au constatat și cei delegați de conducerea centrală pentru a verifica activitatea organizației, că totul se desfășoară legal, după statut, că avem un număr foarte mare de tineri ce au semnat adeziuni în ultima vreme, că majoritatea membrilor noștri nu au mai făcut politică și sunt atrași de spiritul AUR încercând să urnească cumva lucrurile în bine”, a precizat Gheorghe Rădescu, președintele interimar AUR Vâlcea.
Echipa condusă de juristul Gheorghe Rădescu se mișcă destul de bine așa cum am constatat din activitatea intensă de la sediu, dar și din faptul că mulți oameni din zonă habar nu aveau cine este viceprimarul USR de Râmnic, subprefectul USR sau deputatul USR de Vâlcea, dar în schimb cunoșteau parlamentarii AUR și conducerea organizației acestui partid.
În condițiile în care acest partid, a obținut 10 la sută la noi în județ la alegerile de anul trecut, deși nu existau organizații locale și nici nu a fost făcută o campanie electorală ca la carte, este lesne de anticipat că AUR va deveni un partid foarte puternic în județ mai ales în care zi de zi nemulțumirile cresc față de actuala guvernare ce a adus scumpiri exagerate, plafonări ale salariilor și pensiilor, creșterea șomajului și nesiguranță.

Traian Guminski