Case mistuite de flăcări la Bujoreni şi Lădeşti

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea s-au luptat în zilele de 5 şi 6 decembrie cu flăcările în comuna Bujoreni şi comuna Lădeşti. Un alt incendiu la o magazie a izbucnit în comuna Runcu.

În comuna Bujoreni, sat Olteni, Un incendiu a izbucnit în gospodăria lui Ion T. Flăcările s-au declanşat la o casă de locuit, iar până la stingerea flăcărilor, au ars acoperişul casei în suprafaţa de aproximativ 140 mp., construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, tavanele din lemn ale celor patru camere ale locuinţei şi aproximativ 1500 kg. textile confecţionate din material sintetic.
După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenţieii, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în apropiere.
Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma aruncării unei ţigări aprinse în apropierea materialelor combustibile.
De asemenea, în localitatea Lădeşti, sat Ciumagi, în gospodăria lui Nicolae P., flăcările au cuprins acoperişul locuinţei construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, iar până la stingerea acestuia au ars: acoperişul acesteia pe o suprafaţă de circa 32 M/P, precum și zidăria acesteia construită din chirpici și lemn. Din cauza drumului impracticabil, foarte îngust și în rampă, autospecialele nu au putut ajunge la locul intervenției, motiv pentru care localizarea și lichidarea incendiului s-au făcut cu o motopompa cu alimentare dintr-o fântâna situată în imediata apropiere.
Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului deschis de către proprietar, fără respectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor.
În gospodăria lui Gheorghe M. din comuna Runcu, flăcările au cuprins o magazie construită din lemn, în suprafaţa de aproximativ 10 mp. şi o bucătărie de vară construită din lemn, ambele acoperite cu învelitoare din plăci de azbociment. Până la stingerea incendiului, au ars structura din lemn a acestora, precum şi doi mc. de lemn de foc. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din gospodărie. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma jarului căzut pe podea din sistemul de încălzire.