Case în flăcări la Buneşti și Păuşeşti Măglaşi

Două incendii au avut loc sâmbătă, 12 decembrie, în localitățile Buneşti și Păuşeşti Măglaşi la două case.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Buneşti.
Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei bucătari, construit din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafaţă de circa 24 mp; acoperişul unui fânar, construit din lemn cu învelitoare ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp; circa 10 t de fân; 2 putini; un pat; o mobilă de bucătărie şi un televizor. A fost necesară intervenţia echipajului SAJ pentru proprietar, care a suferit arsuri de gradul I la membru inferior drept. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi utilizarea unui mijloc de încălzire necorespunzător.
În aceeaşi zi, la ora 09.58, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Păuşeşti Măglaşi.
Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul casei, construit din lemn cu învelitoare tablă, pe o suprafaţă de circa 70 mp; circa 5000 de nuci şi s-au degradat: plafonul casei pe circa 60 mp şi instalaţia electrică. Incendiul a fost stins în cooperare cu SVSU Băile Olăneşti.
Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminarii, se pare a fi intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile din cauza deteriorării coşului de evacuare a fumului.