Buican vrea Master Plan pentru infrastructura rutieră a judeţului Vâlcea

Candidatul PNL Vâlcea pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean, deputatul Cristian Buican, consideră că imediat după alegerile din 5 iunie trebuie demarate procedurile de realizare a unui document programatic în materie de infrastructură rutieră, un Master Plan de drumuri judeţene şi comunale pe minim 10 ani.

În opinia parlamentarului liberal, realizarea unui master plan pentru infrastructura rutieră reprezintă singura posibilitate de dezvoltare corectă şi transparentă a judeţului Vâlcea. Deputatul Cristian Buican este convins că un astfel de document ar asigura un cadru propice dezvoltării durabile şi ar da un semnal puternic de stabilitate şi transparenţă investitorilor, care ar cunoaşte priorităţile judeţene în materie de infrastructură rutieră pe următorii 10 ani. Un astfel de Master Plan ar avea rolul de a valida ştiinţific necesităţile de conectivitate şi accesibilitate a zonelor cu potenţial de dezvoltare din judeţ, de a îmbunătăţii activitatea de administrare a drumurilor şi de a prioritiza investiţiile în infrastructura rutieră, pentru utilizarea cât mai eficientă a resurselor disponibile.
Candidatul PNL Vâlcea pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean, deputatul Cristian Buican, atrage atenţia asupra faptului că în prezent, la nivelul judeţului Vâlcea lipseşte o analiză de profunzime a reţelei de drumuri judeţene şi o prioritizare a investiţiilor de reparaţii sau reabilitări. Până în prezent, investiţiile în infrastructura rutieră şi comunală din judeţul Vâlcea au fost făcute haotic, pe baza unor criterii necunoscute, fără a exista o prioritizare. Realizarea unui astfel de Master Plan pentru infrastructura rutieră din judeţ ar reprezenta şi o modalitate transparentă prin care orice cetăţean ar putea urmării implementarea programelor de reabilitare şi modernizare de drumuri.
„După revoluţie, toate administraţiile judeţene PSD-iste au demonstrat că nu sunt în stare să gândească europene, pentru dezvoltarea durabilă a acestui judeţ. Dacă am fi avut un astfel de Master Plan pentru infrastructura rutieră de acum 10 sau 15 ani, astăzi am fi cules roadele. Un astfel de studiu ne va arată foarte clar necesităţile de conectivitate, posibilităţile de dezvoltare a anumitor zone, fluxuri de transport judeţean sau chiar inter-judeţean şi va reprezenta o metodă prin care, atât investitorii interesaţi, cât şi orice alt cetăţean, va cunoaşte şi va putea urmării implementarea acestui Master Plan. Să nu credeţi că vin eu acum cu propunerea să reinventăm roata. Majoritatea judeţelor dezvoltate din Ardeal, au un astfel de document programatic şi rezultatele se văd. Alegerile din 5 iunie reprezintă resetarea scenei politice şi administrative judeţene Vâlcene şi suntem obligaţi să nu mai repetăm greşelile din ultimii 26 de ani. Avem nevoie de transparenţă, de cheltuirea judicioasă a fondurilor publice, de claritate, de obiectivitate şi de îndrăzneală. Doar aşa vom putea dezvolta judeţul Vâlcea şi vom reuşi să atragem investiţii directe” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.