Bogdan Ţigaret propune ore de educaţie rutieră pentru elevii din Râmnicu Vâlcea

Inginerul Bogdan Ţigaret, director al Centrului pentru Prevenirea Accidentelor de Circulaţie şi de Muncă s-a implicat constant în ultimii ani în educarea unor copii din clasele primare specializându-se pe prevenţie rutieră. El crede că este nevoie în condiţiile actuale a se acorda mult mai mult timp de către şcoală în educarea copiilor şi în prevenţia rutieră, majoriatea familiilor nemaiavând timpul necesar pentru a face acest lucru.


Peste 27.000 de accidente rutiere cu morți sau răniți au fost înregistrate, anul trecut, în România, cu aproximativ 3.000 mai multe decât în anul precedent. Peste 1.900 de oameni au murit anul trecut în accidente produse pe străzile din România, arată datele Poliției făcute publice de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România. Acest lucru înseamnă că zilnic în ţara noastră mor cinci oameni în accidente rutiere.
Centrul de Prevenire pentru Prevenirea Accidentelor, în colaborare cu Clubul Karting by Cedu Motors Râmnicu Vâlcea, organizează în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie ore de educaţie rutieră destinate elevilor de clasele IV-VIII. Acţiunea se va derula pe pista de karting situată în zona Ambient (Ostroveni) şi poate fi inclusă în programul “Şcoala altfel” pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor care doresc să fie partenere în proiect. Pentru toţi elevii, participarea la ore este gratuită, iar cei care doresc, după parcurgerea noţiunilor teoretice, să piloteze karturile vor benefica de o reducere de 10% din preţul perceput de club.


Profesorii care doresc să participe cu elevii la această activitate sunt invitaţi să sune la numărul 0729.31.59.50.
“Îmi doresc ca acest program să devină unul constant şi un număr cât mai mare de elevi din Vâlcea să participe la asemenea acţiuni de prevenţie. Pentru şcolari este şi un mod distracţiv de a petrece orele din Şcoala Altfel, dar este şi un mod de educaţie. Aceşti copii vor deveni în câţiva ani adulţi, vor avea permise de conducere, vor circula la volanul unor maşini pe străzile din oraşul nostru. Deprinderile şi informaţiile din perioada şcolii vor putea să îi ajute în viitor să evite anumite incidente rutiere”, ne precizează inginerul Bogdan Ţigaret. (T.G.)