Bogdan Ţigaret candidează pentru Râmnic

Legiuitorii din ultimii ani au făcut pe dracu în patru ca să diminueze la maxim şansele unui cetăţean de a fi ales independent. Pentru Parlament a devenit imposibil acest lucru indiferent de notorietatea şi celebritatea candidatului.

Partidele au vrut ca personalităţile să fie neaparat înregistrate politic dacă vor să aibă o şansă. La alegerile locale, deşi condiţiile sunt draconice, un candidat trebuind să facă prag electoral la fel ca o listă întreagă a unui partid, există totuşi şanse şi pentru independenţi. Mai ales în mediul rural unde au reuşit şi condidaţi la primării, dar şi la consiliile locale.
Pentru Râmnicu Vâlcea însă trebuie multe voturi, greu de obţinut în condiţiile în care favoriţii partidelor au canibalizat electoratul.
Unul dintre cei care are şanse să devină consilier independent este inginerul auto Bogdan Ţigaret. El a devenit cunoscut râmnicenilor implicându-se activ în ultimii ani în prevenirea accidentelor şi în educaţia rutieră. Este directorul “Centrului pentru Prevenirea accidentelor de circulaţie şi de muncă” şi are apariţii constante în mass media. Este implicat în formarea deprinderilor la elevi şi participă constant în şcolile din judeţ la cursuri şi acţiuni de educaţie rutieră. A fost membru al PNL timp de şase ani şi a demisionat de la liberali în 13 ianuraie anul acesta, realizând că liberalii nu îl vor promova pe listele de candidaţi, în ciuda notorietăţii, deoarece are două mari defecte: vorbeşte prea mult şi face cât vorbeşte.
Pe reţelele de socializare mulţi dintre râmniceni ne-au scris spunându-ne că îl vor susţine ca independent.
Bogdan Ţigaret ne-a declarat că nu este încă decis asupra candidaturii sale, dar dacă o va face, va candida doar pentru un mandat de consilier municipal şi va avea unul dintre cele mai mici bugete de campanie din ţară, bazându-se strict pe ajutorul prietenilor.
“Regret că în oraş sunt oameni care pot face, au posibilitatea să facă, mult mai multe lucruri bune decât mine, dar din egoism, din comoditate, din zgârcenie sau din alte motive nu se implică. Ştiu că o funcţie nu mă poate schimba ca om, dar mă poate ajuta să o folosesc pentru a folosi oraşului şi atâtor oameni. Cred că în Râmnicu Vâlcea se pot face multe lucruri pentru a creşte siguranţa cetăţeanului, pentru a scădea risul de accident, pentru a preveni accidentele rutiere şi nu numai. Şi ştiu că am capacitatea să conving un consiliu să ţină cont de propunerile mele dacă sunt membru al acelui consiliu. Acestea sunt motivele pentru care aş candida”, ne-a precizat Bogdan Țigaret.
Cu siguranță, în perioada următoare vom auzi de Bogdan Țigaret.

Traian Guminski