Haine contrafăcute, depistate de polițiștii vâlceni în magazine

441 de poliţişti au acţionat în aceste zile pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi pentru fluenţa traficului.

Au fost organizate 72 de acţiunile pe raza întregului judeţ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.
În urma acţiunilor organizate, au fost constatate 15 de infracţiuni, au fost aplicate 478 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 27 permise de conducere şi au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 175.000 de lei, iar valoarea bunurilor indisponibilizate este de 11.000 lei.
Dintre constatările efectuate, amintim:

1. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat 17 societăţi comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea în vederea prevenirii şi combaterii pirateriei, comercializării produselor contrafăcute şi evaziunii fiscale. În cazul a trei societăţi comerciale au fost întocmite dosare penale întrucât au pus în circulaţie produse de îmbrăcăminte purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, au fost indisponibilizate bunuri, ce erau oferite spre vânzare, în valoare de 11.000 de lei.
Altor 12 societăţi comerciale le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 39.000 de lei conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

2. Poliţiştii din cadrul tuturor formaţiunilor rutiere din judeţ au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, implicit pentru salvarea de vieţi şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie şi pun în pericol traficul rutier. 395 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru încălcarea legii, iar altor 27 le-au fost reţinut permisul de conducere (dintre care 11 pentru conducere sub influenţa alcoolului). Totodată au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor contravenţionale a fost de peste 90.000 de lei.
Au depistat şapte conducători auto care nu au respectat codul rutier. Acestora le-au fost întocmite dosare penale pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (0,46; 0,55; 0,68; 0,76; mg/l alcool pur în aerul expirat), pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

3. Poliţiştii Biroului Poliţiei Transporturi Vâlcea au identificat în staţia CF Băbeni pe V. Florea, de 33 de ani Băbeni, care apela la mila publicului. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform legii 61/1991. Totodată, poliţiştii au probat infracţiunea de evaziune fiscală comisă de M. Nicolae, de 50 de ani, care nu a evidenţiat toate activităţile economice desfăşurate în evidenţele contabile, la punctul de lucru din municipiul Râmnicu Vâlcea, prejudicind astfel bugetul consolidat al statului. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, prevăzută de pe art. 9, lit. b din Legea 241/2005 şi pentru stabilirea şi recuperarea întregului prejudiciu.
De asemenea, poliţiştii Biroului Poliţiei Transporturi Vâlcea au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 730 de lei.