Bărzăunele ecologist din Vaideeni

A ţinut în loc dezvoltarea comunei Vaideeni timp de mai mulţi ani. Vorbim de fostul primar Ivan Jinaru, mare amator de jocuri de noroc şi un „leneş” fără pereche în gospodărie. Atât în gospodăria primăriei, cât şi în cea personală.

După ce a pierdut alegerile acum patru ani şi-a petrecut timpul făcând naveta între cazinourile din Râmnic, cazinourile din Bucureşti şi diferite instanţe în faţa cărora a fost trimis în stare de libertate de procurori. S-a ales şi cu o condamnare (deocamdată nu a fost pronunţată sentinţa la ultimul apel), dar şi cu o intervenţie chirurgicală care nu îi mai permite să vorbească.
Nu a renunţat însă la ideea de a reveni la primărie şi de a freca menta pe bani public. Aşa că peste tot unde a putut, l-a denigrat pe actualul primar Daniel Băluţă, un om tânăr energic şi eficient. Jinaru a pus la cale un plan de a candida din partea lui ALDE împotriva actualului primar. Recent, noua conducere de la ALDE l-a exclus deoarece nu vroia să aibă un candidat care poate obţine pe 18 aprilie o condamnare definitivă. Şi-a schimbat apoi strategia şi a apelat la PER. I-a fost uşor datorită faptului de multe luni este companion de remi, în fiecare după amiază de luni, cu fostul primar al Râmnicului şi cu câţiva dintre prietenii acestuia. Joacă pe bani, dar nu bani foarte mulţi, în clubul pe care acesta îl deţine în Râmnic. Nopţile şi le petrece prin cazinouri unde joacă la păcănele nu doar pensia pe care o primeşte ca urmare a bolii, dar şi bani luaţi cu împrumut nerambursabil de la prieteni şi de la sora lui din Bucureşti.
Ivan Jinaru şi-a schimbat acum strategia. Fiind unul din puţinii oameni din Vaideeni în familia căruia cântă găina, a fost obligat să cedeze insistenţelor soţiei care îi cere să găsească un loc de muncă pentru fiul lor.
Acesta este un tânăr trântor modern. Fără familie, fără studii finalizate, fără job. Adică după mintea familiei, Ivan este omul perfect pentru a ajunge viceprimar (cu voturile consilierilor ecologişti şi liberali).
Într-o comună plină cu oameni harnici şi gospodari nu credem însă că se vor găsi mulţi care să dea votul unui neisprăvit, un fel de bărzăune ecologist, care nu a făcut nimic concret în viaţă şi care din poziţia de viceprimar nu l-ar putea ajuta cu nimic pe actualul edil. Pentru PER însă, Ivan este un om bun pentru că poate aduce ceva voturi politice partidului. Iar faptul că are deja o condamnare îl recomandă din plin.
Vom urmări cu atenţie campania acestui bărzăune care deocamdată trimite anonime peste tot pline de infecţii împotriva actualei administraţii. Şi ca să evit telefoanele unor prieteni comuni care îmi vor reproşa probabil faptul că am fost prieteni le răspund acum: „Ivan Jinaru mi-a fost prieten, dar mai prieten îmi este adevărul!”
România este plină de fel de fel de incompetenţi ajunşi în administraţii locale. Vaideeniul chiar nu are nevoie de un astfel de ipochimen.

Traian GUMINSKI