Baronul de Buzău şi ucigaşul de la Vama Veche

La finalul sesiunii parlamentare trecute Parlamentul a adoptat din nou un proiect care să elimine aceste pensii speciale. De această dată, legea a și fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la finalul lunii iunie. La scurt timp după, Dumitru Buzatu a dat în judecată Camera Deputaților, cerându-și dreptul la această pensie. Suma pe care o primesc parlamentarii diferă în funcție de numărul de mandate pe care le-au avut în parlament, iar pentru fiecare mandat complet, o legislatură de 4 ani, primesc câte 2.000 de lei. Dumitru Buzatu a avut trei mandate complete, din 1992 și până în 2004, ceea ce înseamnă că ar primi pe lună 6.000 lei.
Acesta este hârciogul lacom din Buzau, atât de idiot încât să primească șpagă cash suma de 1,25 milioane de lei în timpul unei partide de pescuit, la geantă.
Vlad Pascu, tânărul drogat care a ucis 2 oameni la 2 Mai, în dimineața zilei de 19 august 2023, a avut mai multe dosare, era cunoscut de poliţişti ca un scandalagiu, consumator de droguri şi beizadea.
Şi derbedeul ăsta mic şi infractorul cu părul alb erau cunoscuţi de oamenii legii de multă vreme. Unul nu ar mai fi ajuns ucigaş, iar celălalt nu putea sa facă averea care o are, dacă procurorii, poliţiştii şi judecătorii din România şi-ar fi făcut corect meseria pentru care primesc salarii bune şi pensii speciale.
Ţara noastră este un rai al infractorilor cu tupeu, în primul rând datorită infractorilor cu gulere albe şi uniforme.
PSD a reacţionat rapid şi a eliminat din partid un individ corupt, murdar şi pătat. Dar putea să facă asta de mulţi ani. Cei care au condus însă partidul înaintea lui Ciolacu au preferat să nu se amestece însă, lăsând un primitiv prăşitor şi culegător de fân să strângă din şpagă şi furt o avere uriaşă.
Poliţia a destituit câţiva oameni, iar alţi au plecat prin demisie.
Nu se ajungea aici dacă poliţiştii ar fi reacţionat legal la toate infracţiunile tânărului ucigaş fără a ţine cont de relaţiile tatălui său şi de banii acestuia. Iar familia ucigaşului nu ar fi devenit atât de bogată dacă judecătorii ar fi ajutat pe vremuri victimele acestor satrapi.
Presa a relatat mereu corect şi a încercat să îndrepte oamenii legii spre respectarea legii. Dar beneficiarii pensiilor speciale au avut în spate politicieni cu multe voturi. Iar cetăţenii sunt complici pentru că ei au votat un Buzatu, chiar de mai multe ori în loc să-l sancţioneze drastic la vot.
Şi în judeţul Vâlcea au fost cetăţeni atât de idioţi încât să gireze prin votul lor, politicieni mai mari sau mai mici, profund toxici mai ales în unele localităţi mici. Poate la anul vor avea mai multă minte şi votanţii din judeţul nostru şi cei din toată ţara.

Traian GUMINSKI