Bărbaţi din Zătreni reţinuţi 24 de ore pentru şapte furturi

La data de 12 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Zătreni, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de 2 bărbaţi, cercetaţi pentru comiterea a 7 infracţiuni de furt.

Faţă de aceştia, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bălceşti a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Din cercetările efectuate rezultă că, în perioada ianuarie – mai a.c, T.M., de 36 de ani, din comuna Lăcusteni şi B.V.N., de 21 de ani, din comuna Tetoiu ar fi pătruns în mai multe locuinţe şi dependinţe, de pe raza localităţilor Ghioroiu, Roşiile, Livezi şi Tetoiu, de unde ar fi sustras bunuri de valoare.
În urma exploatării informaţiilor obţinute şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au obţinut mandate de percheziţie la domiciliile celor doi bărbaţi, unde au depistat bunuri ce fac obiect al dosarelor penale, respectiv: bidoane cu combustil, motopercutante, drujbe, redresor şi alte bunuri.
Poliţiştii au probat activitatea infracţională a celor doi bărbaţi, motiv pentru care, aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei pentru declaraţii, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Bunurile ridicate cu prilejul percheziţiilor domiciliare au fost recunoscute de persoanele vătămate şi restituite acestora.
La data de 13 mai a.c., cei doi bărbaţi au fost prezentaţi procurorului de caz şi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Bălceşti, care au dispus arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile.