Bărbat din Ioneşti, complice la o crimă în Franța, prins de polițiştii vâlceni

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autorităţile franceze pe numele unui bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, bănuit de comiterea infracţiunii de complicitate la omor.

La data de 23 decembrie a.c., poliţiştii serviciilor operative, Investigaţii Criminale, Acţiuni Speciale şi Rutier, toate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în colaborare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ioneşti, l-au depistat pe C.L., de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, care era urmărit internaţional.
Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Franţa au emis mandat european de arestare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la omor. C.L. este bănuit că, în data de 14 decembrie 2014, în Boulogne – Billancourt, l-ar fi ajutat pe C.C. să-l ucidă pe E.S.
C.C., din municipiul Bucureşti, l-ar fi împuşcat de trei ori pe E.S., acesta din urmă decedând. Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii vâlceni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, în vederea demarării procedurilor legale, în vederea predării către autorităţile franceze.