Bărbat din Drăgăşani, acuzat de dare de mită de doi polițiști

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, luni, 9 mai, trimiterea în judecată a unui bărbat, administrator al unei societăți comerciale din mun. Drăgășani, județul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

“Dosarul a fost inițiat în luna februarie a acestui an, ca urmare a unei sesizări depusă la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea, de către doi agenți de poliție din cadrul IPJ Vâlcea – Poliția Municipiului Drăgășani. Aceștia au sesizat faptul că, la data de 03.02.2016, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat pe inculpat, în timp ce conducea, pe DN 64, un autoturism, cu viteza de 144 km/h, pe un sector de drum situat în afara comunei Prundeni.
Cu ocazia legitimării, B.H. a refuzat să prezinte documentele solicitate de polițiști și a oferit acestora suma de 300 lei cu titlu de mită pentru a nu fi sancționat contravențional, după care a plecat fără acordul polițiștilor.
Sesizarea polițiștilor a fost înregistrată la parchet, ofițerii S.J.A. Vâlcea fiind delegați de procuror pentru administrarea probelor în cauză. Astfel, B.H. a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, transmite Serviciul Județean Anticorupţie Vâlcea.