Băbeni – şantier în prezent, oraş european în viitor

Oraşul Băbeni este un plin şantier nu numai pe străzile din centru, dar şi pe cele mărginaşe. Camioane care bat străzile şi oameni care muncesc pentru a schimba imaginea oraşului. Primarul Sorin Bâzâc are multe obiective de îndeplinit, dar spune că totul se face cu răbdare şi pricepere în administraţie.

Odată cu venirea primăverii, la Băbeni a pornit şi curăţenia de igienizare. „Ca în fiecare an am început o curăţenie de igienizare. S-au adunat gunoaiele şi voi planta copaci cu ţăruşi în jur. Şi anul trecut am plantat, dar au fost rupţi. Da, trebuie să recunosc că oraşul arată ca un şantier. Se asfaltează pe 13 străzi în toate cartierele, lucrare care este pe Ordonanţa 28, şi are o valoare de până la un milion euro.
Parc giratoriu primar Babeni
Avem în lucru un giratoriu parc, un loc care arăta foarte rău şi erau aruncate tot felul de gunoaie. În cel mai scurt timp, acest giratoiu parc va deveni atracţia cetăţenilor. Să ştiţi că la ora actuală se derulează şi lucrări de dalare, asfaltare, modernizare podeţe, pe majoritatea străzilor. De asemenea, continuăm extinderea reţelei de apă potabilă, dar şi canalizare. Nu există cartier în Băbeni care să nu beneficieze de lucrări, dar acestea se fac în ordinea priorităţilor. La Tătărani nu va fi o stradă neasfaltată în perioada următoare”, afirmă primarul din Băbeni, Sorin Bâzâc. Rigole şi podeţe vor fi pe străzile Coloniei, Tătărani, Pădureţu, refacere pod peste Stâncălău pe str. Fântâna Turcului, refacere pod peste Stăncălău pe str. Butăneşti, asfaltare şi modernizare strada Capul Dealului. Şi pentru oraşul Băbeni, introducerea iluminatului public pe leduri constituie o reducere a costurilor, dar şi ridicarea intensităţii pe timp de noapte.

Proiecte aflate în implementare

Edilul şef are planuri mari pentru oraşul pe care îl păstoreşte. De aceea, pe lista de proiecte aflate în implementare se află: construcţie grădiniţă cu 8 clase pentru copii între 3-6 ani, construcţie bază sportivă multifuncţională cu minihotel, bază de pregătire, cantină, sală de mese şi tribune; extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Vîlcea-VL_02-Staţie de epurare nouă în Băbeni-CL2-lot 4; reabilitarea şi modernizarea Cămin Cultural, sat Români, judeţul Vîlcea, realizarea ratei de conectare de 100% în Râmnicu Vâlcea inclusiv Ocnele Mari, Drăgăşani, Călimăneşti, Olăneşti şi Băbeni în judeţul Vâlcea,
DSC_0020
Obiective noi pentru Băbeni

Ce urmează anul acesta? “Şantier acum, oraş european în viitor” este deviza primarului Bâzâc. “Anul l-am început în forţă. Mai avem multe de realizat. Lista continuă cu asfaltare pe strada Coloniei, amenajare parcare din DN64 la Şcoala Gimnazială Valea Mare, amenajare Rigole şi podeţe pe strada Valea Mare, pct. Zamfir; reţea apă potabilă şi branşamente pe străzile Dejului, Rovinei, Stăncălău, introducere apă potabilă şi branşamente strada Valea Mare, pct. Zamfir, amenajare reţea iluminat parcări zona blocuri etapa 2 , studiu fezabilitate “Dren colectare ape str. Petrolului”, realizare trotuar strada Petrolului – L 500 ml, studiu de fezabilitate şi proiect “Modernizare străzi de interes local – Unirii – Uzinei intersecţie cu str. Ariei, Ungureni-Romani intersecţie cu str. Valea Împăratului, sistematizare şi modernizare zona blocuri liceu, teren parc sens giratoriu gara Băbeni, reabilitare magazie stadion Valea Mare, amenajare împrejmuire zona sud-est grădiniţă Tătărani, refacere acoperiş clădire Grădiniţa Tătărani, reabilitare grup sanitar Şcoala Gimnazială Valea Mare”, conchide edilul.

Letiţia LAZĂR