Aventurile financiar-sexuale ale lui Şova în Vâlcea

Recent am publicat un editorial cu titlul “Portretul unui senator al iadului”. Subiectul: senatorul Dan Şova. Nu ne-am aşteptat însă la atâtea aprecieri ale cititorilor care au distribuit pe internet de mii de ori acest articol. Am primit mesaje pe telefon, pe reţelele de socializare, pe mail, prin care ni se cerea continuarea materialului. Nu este suficient spun majoritate cititorilor, dacă ştiţi mai multe, scrieţi tot ce ştiţi despre el. Lumea vrea demascarea politicienilor corupţi, iar lumea din Vâlcea vrea sancţionarea drastică a celor care au şantajat, au făcut trafic de influenţă şi au căpuşat sub o formă sau alta societăţi din judeţ.

Oamenii au înţeles că problema de pe platforma industrială este generată de corupţie şi că această corupţie a dus la desfiinţarea a mii de locuri de muncă precum şi la distrugerea unor întreprinderi.
Precizăm că nu am dorit să ascundem nicio informaţie şi că noi ca şi alţi jurnalişti din Vâlcea colaborăm de câte ori putem cu organe ale statului dând DNA, Poliţiei, Jandarmeriei sau Parchetului judeţean (după caz) informaţii pe care le obţinem în anchetele jurnalistice. Unele informaţii însă nu au legătură cu probarea unor infracţiuni. Şi din lipsă de spaţiu, uneori de timp, nu le facem integral cunoscute publicului. În cazul lui Dan Şova revenim cu acest material pentru a spune vâlcenilor tot ce ştim despre acest individ lacom, xenofob, insensibil şi nociv.

Claustrofob şi labil

Este unul dintre cei mai aroganţi politicieni din generaţia sa. Mereu în cătare de afaceri oneroase cu statul, mereu aventurier, cu o faţă de om supărat şi ocupat afişată aproape permanent. Puţini ştiu însă că Dan Şova este de fapt bolnav. Are mai multe afecţiuni pe ordin psihic care îi generează anumite comportamente. Este extrem de instabil , rapace şi mitoman. Dar este în primul rând claustrofob. În urmă cu ceva timp, înainte de primul vot pentru ridicarea imunităţii, acela celebru în care o cucoană ajunsă parlamentar prin deficienţele legii alegerilor şi cu ajutorul multor proşti îl miruia de zor, le-a spus clar unor colegi din PSD că dacă va fi arestat el nu rezistă şi că va fi obligat să îi tragă şi pe alţii după el: “Le voi spune tot. Vă spun clar că nu voi rezista să mă ţină ăştia în doi metri pătraţi”.
La o adunare a tinerilor sociali democraţi din România, ce a avut loc pe litoral, senatorul Şova a venit invitat de unul din liderii tineretului, dar a fost privit cu reticenţă de mulţi din pesediştii de acolo care nu i-au înghiţit nici fumurile şi nici comportamentul de somnambul. Şova a aţipit permanent la şedinţele tineretului. “Nu ne-a ajutat cu nimic la aceea întâlnire pentru că el are doar bani de luat, niciodată de dat pentru partid. I-am strigat din sală să se trezească şi să plece”, ne-a declarat un prieten membru al PSD Braşov.

Cum l-au adus două femei pe Şova în biroul lui Cîlea

Femeile din politica vâlceană au fost mereu tari. Unele au rămas pe plan local ajungând consilieri municipali, judeţeni, înalţi funcţionari în administraţie, prefecţi, subprefecţi, directoare, şefe de birou, de instituţii public. Una a ajuns dintr-o profesoară de şcoală de gimnaziu mare ministru secretar de stat, altele au ocupat poziţii importante în sănătate, învăţământ, administraţie, finanţe, bănci. Dar câteva au avut o evoluţie de-a dreptul spectaculoasă. Dintre ele de reţinut este fătuca care dintr-un birou al PDL şi apropiată de ex senatorul Dorel Jurcan a ajuns să cunoască alţi demnitari din Capitală, s-a transferat şi a transpirat prin Bucureşti până a ajuns să conducă autoritatea electorală permanentă. Credeam că un post de sinecură temporar. Timpul a dovedit că duduia era atât de tare pe picioare, dacă am fi maliţioşi am scrie tare între picioare, încât şi-a păstrat postul în ciuda schimbărilor politice. Şi a ajuns atât de influentă încât a reuşit să îşi promoveze mama, o cucoană de genul acela mahalagioacă de cartier mărginaş al unui oraş de provincie, până în postul de director al Regiei Protocolului de Stat. Şi asta deşi studiile şi pregătirea nu o recomandau pe profesoara de română de la o şcoală de cartier să conducă o asemenea măgăoaie.
Dar au fost şi femei care şi-au învăţat propriile fiice să reuşească şi să fie femei de succes în politică. Una din ele pe numele ei Cristiana a fost în tinereţe apropiată mai multor bărbaţi. Unii din acei bărbaţi au ajuns să ocupe funcţii importante în administraţie şi partide. Unul din ei a ajuns să conducă Consiliul Judeţean şi PSD ul judeţean. Şi aşa Cristiana Barbu, absolventă de facultate la 40 de ani, a ajuns promovată şefa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă de premierul Ponta, la solicitarea vicepreşedintelui PSD Vâlcea.
Şi a împins-o pe fata ei. Tânără şi elegantă, Cătălina a fost adusă prin Capitală să intre în atenţia puternicilor politicieni. Liviu Dragnea a ajuns să o îndrăgească imediat, părinteşte bănuimm deşi sunt jurnalişti din ţară care au scris că dragostea era de altă natură. A dus-o Dragnea la Teleorman şi a ascuns-o când pe post de scretară, când la o fermă de vaci. Cătălina Ştefănescu a avut o ascensiune fulminantă în lumea politică. Acest lucru a ridicat multe semne de întrebare şi pe bună dreptate. În nici doi ani actuala iubită lui Dan Şova a ajuns din funcţia de consilier în limbi străine aplicate la ferma de vaci Dona, din satul Segarcea Deal (firma fiind condusă de Mihai Slăvescu Putineanu, finul şi fostul director de cabinet al lui Liviu Dragnea, secretar general PSD), la comisia de învăţământ, iar mai apoi în cea juridică, disciplină şi imunităţi. Ţinând cont că, în ultimii ani, DNA-ul arestează din ce în ce mai mulţi parlamentari, această comisie este foarte  importantă. Aici se dau avize pentru începerea urmăririi penale a parlamentarilor şi se aprobă arestarea acestora.După ce a învăţat politică de la Liviu Dragnea, Cătălina Ştefănescu (27 de ani), femeia care i-a sucit minţile lui Dan Şova, a devenit cea mai tânără deputată din Parlametul României. Până să devină iubita lui Dan Şova, Cătălina Ştefănescu s-a îndrăgostit de un alt coleg de partid. Tânăra a fost cuplată câteva luni cu Vlad Cozma, cu care se pare că a avut o relaţie de câteva luni. Totul s-a terminat între ei când alesul prahovean a intrat în vizorul procurorilor, fiind cercetat penal pentru trafic de influenţă. Atunci, Cătălina s-a reorientat şi a ajuns să fie iubita lui Dan Şova, senator, ministru şi avocat celebru. Cristiana şi Cătălina nu au uitat însă de protectorul lor vâlcean Ion Călea. Şi îl vizitau când puteau. A ajuns Şova să afle că la Vâlcea, pe platformă, dar şi pe sutele de kilometri de drumuri judeţene neasfaltate sunt oportunităţi de a face bani. Metodele mai puţin ortodoxe de lucru ale lui Şova, dealtfel un creştin practicant când se află în pericol, nu au plăcut deloc celui din Ocnele Mari ajuns preşedinte de partid. Dar au fost eficiente entru că altfel nu ne putem explica sutele de pagini din rechizitoriul înttocmit de procuroii DNA doar în cazul afacerilor cu CET Govora. Între timp, Ion Cîlea a murit şi este de aşteptat ca mulţi din cei ce vor fi cercetaţi în viitorul apropiat de procurori să dea în declaraţii vina pe mort. Despre minciunile şi inexactităţile din CV-ul oficial al Cătălinei nu are rost să discutăm acum. Putem paria doar că dacă Dan Şova va fi, aşa cum este normal, condamnat, tânăra social democrată expertă în limbi moderne aplicate va ajunge să îşi folosească limba şi alte părţi anatomice în compania altcuiva, (altora), uitând că era pe cale de a se mărita cu senatorul răului.

Voturile vâlcenilor

Îi cunoaştem bine pe cei patru senatori vâlceni : Laurenţu Coca, Dan Niţu, Adrănel Cotescu şi Florin Butnaru. La vot secret trei dintre ei vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova, dar unul dintre ei îl va susţine pe aventurierul care, deşi membru al PSD, nu are nimic în mentalitate de social democrat. Eventual doar de psihopat.
Traian Guminski