„Autobuzele zăpezii”, şansa turiştilor spre pârtia de la Obârşia Lotrului

Primarii localităţilor Brezoi şi Malaia vor să găsească o soluţie, pentru a evita aglomeraţia de maşini spre pârtia de schi de la Obârşia Lotrului: să închirieze autocare, care să-i transporte pe turişti.

“Autobuzele zăpezii” reprezintă singura soluţie pentru turişti de a ajunge la Obârşia Lotrului pentru a schia. Primarii Robert Schell din Brezoi şi Robert Ţolea din Malaia nu se plâng de lipsa turiştilor, ci de faptul că trebuie să găsească o soluţie pentru descongestionarea transportului, dar şi găsirea cazării. Deja proprietarii pensiunilor din zonă se gândesc la un parteneriat cu administraţia publică locală. “Ideea acestui parteneriat i-a venit chiar unui proprietar de pensiune. Ce se întâmplă, ideea care ne-a venit pentru a transporta turiştii este achiziţionarea unui autocar pentru 30-40 de persoane împreună cu Brezoiul, şi să îl punem la dispoziţia pensiunilor dus întors, dimineaţa şi seara, bineînţeles contra cost pentru turişti”, a declarat primarul comunei Malaia, Robert Ţolea, prezent la întâlnirea GIR de la Brezoi, ieri, 19 octombrie. Conform edilului, fiecare primărie va achiziţiona câte un autocar, dar din extra buget.
“Aşa putem promova foarte bine zona Văii Lotrului. Putem asigura un flux corespunzător de transport spre pârtie, pentru că acolo suferim că nu avem locuri de parcare. Suntem convinşi că şi primarul din Voineasa ni se va alătura idee noastre. Ne gândim chiar şi la un transport din Râmnicu Vâlcea, de ce nu? fiin un transport între localităţi, se face prin licitaţie la Consiliul Judeţean Vâlcea”, adaugă primarul Robert Schell.