Au loc alegeri la Asociația de Proprietari

Să facem un exercițiu de imaginație. Să spunem că în Asociația de Proprietari din care faceți parte au loc, duminică 10 noiembrie, alegeri pentru funcția de administrator al asociației.

Așa cum este normal, administratorul în funcție vrea să mai fie ales o dată deoarece jobul este bun, foarte bine plătit, se lucrează puțin, poate să își ia liber când vrea, să plece în vacanțe și are voie să facă ce vrea cu banii pe care îi primește.
La modul cel mai serios posibil, vă rog, să vă răspundeți singuri dacă ați realege un astfel de om în cazul în care ați avea despre el următoarele informații:
1) Nu are copii, deși majoritatea vecinilor dumneavoastră cu drept de vot au copii.
2) Nu a înfiat niciun copil, deși e el și soția sa sunt de profesie profesori și aveau posibilități materiale.
3) Deși majoritatea locatarilor din Asociație sunt ortodocși, el este de altă religie.
4) A fost acuzat de niște vecini că a făcut trafic cu copii orfani în anii de după revoluție.
5) Mai deține șase proprietăți pe care spune că le–a cumpărat dând meditații.
6) Este unul dintre cei mai bogați foști profesori, deși nu a plătit impozite pe meditațiile din care spune că a strâns banii.
7) Se știe că îi înjură, îi bârfește și îi vorbește de rău pe membrii asociației care sunt simpatizanți sau afiliați unui partid politic pe care nu îl suportă.
8) Are un talent extraordinar să dezbine membrii asociației și să-i întoarcă unul împotriva altuia.
9) Este arogant, cinic și miștocar, jignește când are ocazia femeile și îi face hoți sau proști pe cei pe care nu îi suportă.
10) De cele mai multe ori când președintele asociației sau membrii comitetului de asociație au încercat să aibă inițiative legate de bunul mers al asociației, s-a opus sau a sabotat aceste acțiuni.
11) Îi place să călătorească cu șofer în Mercedez, să își facă concedii dese în străinătate și să aibă slugi.
12) Nu are printre prieteni de familie oameni simpli sau mai modești și mai săraci.
13) Este suspectat că unii procurori i-au ascuns niște dosare și a refuzat să dea vreo 300 de mii de euro statului înapoi pe chirii percepute anticipat de la niște locuințe care nu erau ale lui.
14) S-a bucurat când în urma unui incendiu a avut motiv să ceară destituirea președintelui asociației care chiar nu avea nicio vină că unii oameni au ars în acel incendiu.
15) Are o privire rece și nepăsătoare și se bucură de fiecare dată când îi poate împiedica pe unii locatari să facă ceva pentru asociație.
16) Pe vecinii pe care nu îi suportă îi denumește “ciuma roșie”.
17) Există șanse maxime ca după realegerea să provoace o dezbinare și mai mare în Asociație între vecini și să blocheze absolut orice activitate a comitetului executiv.

Și dacă la toate aceste informații ați mai primi una aproape sigură că acest om este susținut de unii care cred că pensiile și salariile voastre, ale celor din Asociație, ar trebui tăiate pentru ca țara să meargă bine și că celor care beneficiați de vouchere de vacață ar trebui să vă fie “tăiate aceste tichete”, cum ați vota?
Răspundeți-vă singuri și în mod cinstit. L-ați realege pe lungan în funcția de mare șef?

Traian GUMINSKI