Aproape 500 de copii au participat la Concursul Interjudeţean de colinde “Marea Taină a Naşterii Domnului”

Comuna Tomșani a îmbrăcat haine de sărbătoare. Pe 17 decembrie peste 300 de copii au participat la concursul interjudeţean de colinde „Marea Taină a Nașterii Domnului”.

Evenimentul, aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului şi a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, a fost organizat de către Primăria Tomşani, Consiliul Local, Şcoala Gimnazială Tomșani.
Începutul concursului a fost marcat de slujba de Te Deum, săvârșită de Părintele Consiler Cristian Bănuță, părintele Protoiereu Mihai Cârțan, părintele paroh Vasile-Emanoil Găman și părintele Vasile Chima de la Parohia Brezoi II, îndrumătorul corului de la Brezoi. În cadrul festivităților de deschiderea a concursului, Părintele Consiler Cristian Bănuță a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, mesaj ce a descoperit participanților rolul catehetic al colindei românești, dar și bogăția învățăturilor teologice așezate de creatori rămași anonimi, ei înșiși mărturisitori ai credinței poporului. După slujba de mulțumire a urmat prezentarea cărții „Măști”, a autorului Alexandru Enache și tot atunci a fost prezentată expoziția de materiale confecționate de elevii Școlii Gimnaziale Tomsani, puse spre vânzare pentru a strânge fonduri necesare continuării proiectului filantropic „Dăruind învățăm să iubim”, pentru ajutorarea celor aflați în suferință.
Concursul, organizat de profesorul Tudor Bogdan, s-a desfăşurat pe trei secțiuni: creaţie literară, creație plastică, scenete şi interpretare corală.
La primele două secțiuni au participat cu şcoli, 173 de cadre didactice și 449 de elevi din judeţele: Vâlcea, Arad, Deva, Oradea, Botoșani, Suceava, Bacău, Călărăși, Brașov, Sibiu, Satu-Mare, Mureș, Tulcea şi Maramureş.
La secţiunea a III-a au performat 21 de grupuri de copii şi tineri de la 13 școli: 11 școli din județul Vâlcea, 2 din județul Argeș.
La final, Moş Crăciun a împărţit daruri tuturor participanţilor.