Aproape 30 de turişti blocaţi pe Vârful lui Roman! Se intervine cu buldozere pentru deblocarea drumului

În această dimineaţă a avut loc pe Vârful lui Roman, zona Horezu, o operaţiune de salvare a aproximativ 30 de turişti, printre care se află şi copii, rămaşi blocaţi pe munte.


Se pare că turiştii au petrecut Revelionul la o cabană de pe Vf. Roman, iar azi, 3 ianuarie 2018, în jurul orei 09.00, au solicitat ajutor printr-un apel pe 112.


“Problema gravă este gheaţa pe drum în panta mare. Eu am semnalat fenomenul de sâmbătă şi nu s-au luat măsuri, e pe raza oraşului Horezu în acea zonă. De regulă, deblocăm noi drumul pe Vaideeni, pentru că nu e periculos ca pe Romani. Avertizare de gheaţă şi blocaj am dat de sâmbătă şi am anunţat inclusiv primarul de la Horezu”, ne spune Ion Jinaru, ISU Vaideeni. Au intervenit în operaţiunea de salvare jandarmii din Horezu, însoţiţi de salvamontişti, dar şi de reprezentanţi ai Obştii Montane.


“La această oră se încearcă să se pornească un buldozer de la o pensiune de pe Vârful lui Roman cu un taf pentru deblocarea turiştilor şi aşteptăm un alt buldozer din Vaideeni”, ne spune Marius Straulea, Salvamont Vâlcea.

Foto credit Marius Straulea