Animals NextDoor – un nou proiect inedit la Liceul Tehnologic Forestier

V-ați întrebat vreodata cine sunt vecinii neștiuți ai noștri? Ați observat mici animăluțe care trăiesc in parcurile din oraș, în grădinile caselor noastre sau prin pădurile de la periferia orașului ? Prinși în iureșul agitației cotidiene nici nu conștientizăm că nu suntem singuri. Dar din când în când ne surprind veverițele din Zăvoi, de pe Capela, de la Cetățuie sau de la Malul Alb, iar alături de ele, bine ascunse, sunt vulpi, iepuri, dihori, bursuci, arici, mistreți, jderi, căprioare.
Pentru a răspunde acestor întrebări, Liceului Tehnologic Forestier a inițiat proiectul Animals NextDoor ce are ca obiective creșterea gradului de conștientizare a prezenței animalelor sălbatice în Râmnicu Vâlcea, prin realizarea unor alei cu amprentele lor, monitorizarea comportamentului acestora și realizarea unor filmulețe cu înregistrări autentice. Activitățile vor fi derulate de elevii de la specializările silvicultură și protecția mediului.
”Ideea proiectului a apărut din dorința de a folosi noțiunile teoretice dobândite pe parcursul celor trei ani de liceu al elevilor din clasa a XII-a în realizarea unui studiu de caz, o cercetare concretă în orașul în care locuim. Dorim foarte mult sa stârnim curiozitatea cetățenilor cu aleea amprentelor de animale sălbatice si să-i provocăm să descopere ce specii trăiesc lângă noi. Proiectul propune cetățenilor orașului Rm. Vâlcea să descopere animalele sălbatice care trăiesc in oraș sau care ”vizitează”orașul, mai ales in zonele aflate la contactul cu pădurile din vecinătate.În același timp ne dorim să încurajăm grija pentru biodiversitate.” – ne-a mărturisit doamna profesoară Bianca Țuncu.
Proiectul Animals NextDoor implementat de Liceul Tehnologic Forestier este finanțat de programul național Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, program finanțat de Lidl România, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România – FFCR, gestionat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea. https://www.facebook.com/fondulpentruunviitormaibunValcea