Analiză politică! Votul secret și votanții mucoși

Azi se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Constituției României.
Noua majoritate Guvernamentală spune că vrea să modifice Constituția. Intenția ar putea fi lăudabilă dacă politicienii nu ar veni cu propuneri aberante în modificarea textului, și mai ales dacă aleșii neamului ar da dovadă de minim respect pentru Constituție și nu ar mai încălca prima lege a țării prin ordine de partid.
Președintele liberalilor, marele geniu financiar Vasilică Florin Cîțu, ar vrea să modifice Constituția pentru a permite prezența la vot și a adolescenților care au împlinit 16 ani. Nu contează că mulți din ei nici nu știu să citească corect, că locuiesc cu părinții, deci ar vota cum le spun aceștia, că nu plătesc taxe și impozite, nu au loc de muncă și nu știu mai nimic despre istorie și politică. Să dăm mucoșilor dreptul la vot spune liderul liberal sperând că mucoșii vor vota șleahta de candidați sinecuriști ai PNL și că organizațiile de tineret ale liberalilor ar fi mai eficiente în atragerea voturilor din acest segment decât organizațiile ciumei roșii sau ale USR.
Până una alta, dacă tot vor să modifice legea ar trebui să elimine ART 16 din Constituție.
Cel care spune: “Nimeni nu este mai presus de lege”.
Dacă nimeni nu este mai presus de lege, de ce la toate voturile pentru investirea unui guvern sau pentru dăr\marea lui prin moțiune de cenzură, toate partidele încalcă legea la vedere, în fața camerelor de luat vederi?
În unele cazuri parlamentarii nu au drept de a vota pentru că așa a stabilit partidul. Trebuie să stea acolo ca niște popândăi grași, plătiți regește de pulimea română, dar să nu voteze. În cazul în care votează popândăii manipulați politic de șefii de partid au ordin să arate bilele. Păi, bilele de vot au fost introduse, băi, hahalerelor, tocmai pentru a păstra caracterul secret al votului, așa cum prevede Constituția! Dacă voi votați la vedere ce rost mai au cabinele de vot pentru noi ceilalți la alegeri? Nu mai cheltuiți bani pentru cabine de vot și lăsați-ne să votăm în văzul comisiilor din secțiile de votare exact cum votați voi în văzul întregii țări.
Dacă nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege, atunci stabiliți o dată clar că toți, dar absolut toți românii, vor beneficia de pensii stabilite doar după criteriul contributivității.
Și micșorați numărul parlamentarilor exact așa cum a cerut prin vot poporul acum mai mulți ani prin Referendum.
Dacă nu puteți face asta, scoateți naiba articolul 16 din Constituție.

Traian GUMINSKI