Analiză politică! Prestație excelentă a deputatului Laurențiu Cazan în primul an din Parlament

Deputatul liberal Laurențiu Cazan a fost validat în funcție în 21 decembrie 2020, deci abia a împlinit un an în primul său mandat de parlamentar. Credem că ar merita premiul de cel mai bun debutant în Parlament pentru activitatea sa politică și parlamentară din acest an.
Pe plan politic s-a remarcat prin asumarea rapidă, chiar la început de campanie internă din PNL pentru alegerile de la nivel național, ca susținător al echipei senatorului Florin Cîțu, actualul președinte al PNL. Dar s-a remarcat și în județ unde nu a ezitat să critice în ședințe atitudinea și activitatea unor colegi care trăgeau și trag partidul în jos.
Pe plan parlamentar, unde face parte din comisia pentru Constituționalitate, al cărei secretar este, și din Comisia juridică, de disciplină și imunități ale Camerei Deputaților, s-a remarcat prin 21 de propuneri legislative inițiate, din care două au fost promulgate ca legi.
Nu este rău deloc să reușești să fii autorul a două legi din primul tău an de deputăție, chiar dacă ești avocat de profesie, deci ai idee cum se redactează o lege, ce trebuie să cuprindă și mai ales ce efecte trebuie să producă.
Dar Laurențiu Cazan este și membru al Comisie comune permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și a avut o activitate foarte bună și în cadrul acestei comisii.
Ne așteptăm ca în anul 2022 tânărul deputat să se remarce prin sprijinirea UAT-urilor vâlcene pentru a obține cât mai multe finanțări spre atingerea proiectelor lansate de acestea.

Traian Guminski