Analiză politică! Deputatul Ștefan Ovidiu Popa sau eleganța juridică

Tânărul parlamentar social democrat aflat la al doilea mandat în Parlament și având 5 ani în Comisia Juridică, de disciplină și imunități, comisie considerată cea mai importantă pentru că peste 90 la sută din actele emise de Camera Deputaților, trec prin această comisie unde sunt discutate, s-a remarcat prin comunicarea informațiilor.
De obicei informațiile de natură juridică sau legislativă îmbracă un limbaj mai tehnic și mai greu inteligibil pentru cetățeanul de rând.
Sesizând acest aspect tânărul deputat a ales să comunice, în special prin pagina sa de facebook, dar și cu ajutorul presei, cele mai importante decizii ale comisiei sau ale Camerei Deputaților, dar și cele legate stric de activitatea liderilor PSD prin folosirea unui limbaj simplu și elegant.
Toți cei ce i-au citit în acest an postările și comunicatele, indiferent de complexitatea subiectelor sau a formei juridice au înțeles ușor despre ce este vorba.
Pentru a exemplifica simplitatea și eficiența comunicării am ales la întâmplare unul din textele postate de deputatul Ovidiu Popa, unul scurt: “Ca și domeniul IT, sectorul construcțiilor ajută la susținerea economiei, iar pentru 200 milioane de lei în plus la buget, nu poți afecta aceste două domenii care asigură peste 163 de miliarde lei din PIB. Menținerea facilităților în construcții reprezintă o condiție esențială în atragerea banilor din PNRR. Pentru executarea lucrărilor de infrastructură care vor urma este nevoie de forță de muncă pe care România riscă să o piardă dacă scoate facilitățile actuale. Acestea au fost acordate prin OUG 114, iar statul nu-și poate anula angajamentele față de investitori după cum se schimbă guvernul”.
Este limpede că oricine poate înțelege mesajul din asemenea texte redactate cu eleganță juridică, spunem noi.

Traian GUMINSKI