Analiză politică: Metode ingenioase de a “fabrica” locuri de muncă pentru sinecuriști

În fiecare lună scursă de când la Guvernare au ajuns liberalii și apoi actuala coaliție monstruoasă s-au creat, în medie, o mie de locuri de muncă la stat. Adică în sistemul bugetar. Tot în medie au dispărut lunar în medie 3670 de locuri de muncă din sistemul privat.

Instaurarea stării de urgență, urmată apoi de interminabilele stări de urgență, ce de fapt sunt mascate “stări de urgență” au permis angajările direct pe pile, fără susținerea de examene sau concursuri. Acolo unde totuși au fost organizate concursuri ele au fost regizate pentru a obține posturile respective imensa clientelă politică a PNL-USR-PLUS-UDMR.
De aici invazia de chelnerițe, frizerițe, șoferi, ospătari, ciocli, tractoriști, tăietori de frunză la câini ajunși pe posturi din Prefecturi, CJ-uri, Agenții de Mediu de Ape, de Nucleare, de Protecția Plantelor, de DSP uri, DSV-uri, ministere, Parlament etc.
Cu toate acestea mai sunt o mulțime de beizadele, de nurori, gineri, amante, soții, nepoți, cumnați, cumetri ale parveniților politici ce nu au joburi și care nici nu se gândesc să caute vreun loc de muncă în privat.
Iată un exemplu de ingeniozitate pentru a crea locuri de muncă bine plătite la stat pentru această armată de trântori sinecuriști.
În 7 aprilie, anul acesta, conducerea ANAF emite un ordin prin care toți salariații, funcționari publici sau personal contractual, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală vor beneficia, începând din acest an, de 10 zile de concediu de odihnă suplimentar, concediu în care și păstrează toate drepturile salariale, inclusiv sporurile.
Presa națională, inclusiv cea nemituită de Guvern, este însă ocupată, la fel ca și lideri politici ai opoziției, cu problemele Pandemiei, cu numărul de infectați, cu spitalele, cu Arafat, cu Voiculescu și cu împrumuturile din ce în ce mai mari făcute de premierul iresponsabil Vasile Cîțu, din satul Tulei județul Vâlcea.
Nimeni nu este atent la acest ordin care de fapt va duce, ulterior, la nevoia de personal suplimentar în ANAF deoarece miile de salariați cu un concediu suplimentar nu vor putea fi înlocuiți în marile lor sarcini de a amenda, taxa, impozita și controla fraierii din privat decât de noi salariați.
Iar noi salariați vor fi, fără excepție, pile politice ale nomenclaturiștilor din România de azi. Și în nemernicia, neghiobia și incompetența lor acești profitori vor lua decizii care vor duce la falimentarea altor mici firme din țara noastră.

Traian GUMINSKI