Analiză politică! În Govora Băi primarul turnător la Securitate a adus PNL sub pragul electoral

Mihai Mateescu nu va mai candida anul viitor pentru un alt mandat. În primul rând este şi vârsta, una la care un om normal şi-ar plimba nepoţii, nu ar şantaja subalternele din primărie şi s-ar certa cu unii consilieri locali, apoi este şi starea de sănătate precară, apoi este vorba despre mai multe note informative pe care le-a dat cât a fost colaborator al Securităţii comuniste, fapt pe care l-a ascuns de câteva ori prin declaraţii false că nu ar fi colaborat cu Securitatea. Aceste note informative se află în mâinile a doi jurnalişti incisivi tineri din Vâlcea care abia aşteată să le publice în plină campanie electorală în cazul în care ar avea tupeul, acest primar latifundiar, să mai candideze la 70 de ani pentru un mandat.
Pentru că dacă faci bine eşti răsplătit cu bine, şi dacă faci eşti răsplătit cu rău, organizaţia judeţeană a PNL va plăti scump faptul că l-a menţinut, de dragul voturilor, în funcţie şi pe liste pe Mihai Mateescu prea mulţi ani, deşi toţi ştiau ce hram poartă. Organizaţia locală este compromisă, cei câţiva membrii fiind trecuţi, toţi, de 60 de ani, tineret liberal nu există în Govora Băi şi nici nu va există prea curând. Primarul şi-a compromis şi fiul, iar acum cunoscutul judecător Bogdan Mateescu are cariera compromisă de un tată iresponsabil, prea lacom de putere, avuţie şi pământ.
PNL va lua o primă înfrângere la europarlamentare unde este posibil ca în Govora Băi să nu obţină nici pragul electoral. Apoi la locale doar o minune ar permite PNL să acceadă în Consiliul Local. Este un UAT unde PSD, AUR, USR şi posibil chiar PER să obţină un scor mai bun decât PNL.
Lucru care se va întâmpla şi la Râmnicu Vâlcea dacă, în extremis (Doamne ajută!), Virgil Pîrvulescu va câştiga procesul de la Înalta Curte ce-l are cu ANI luna aceasta.

Traian Guminski